Extra budget vernieuwende projecten vrijetijdssector

Foto: Marketing Drenthe

Assen – Er komt extra budget voor vernieuwende projecten in de vrijetijdssector in Drenthe. De bestaande subsidieregeling Vrijetijdseconomie Drenthe 2019 wordt eenmalig verhoogd met een bedrag van € 250.000,- naar in totaal € 750.000,-.

Van het bedrag is een deel al toegekend aan projecten die bijdragen aan versterking van dag- en verblijfsrecreatie en die zorgen voor werkgelegenheid in de sector. Gedeputeerde Henk Brink: “Toeristische ondernemers spelen met nieuwe initiatieven goed in op de wensen van de bezoekers aan Drenthe. Er worden mooie projecten ontwikkeld die passen bij Oerprovincie Drenthe, voor onder andere gezinnen met kinderen, Duitse vakantiegasten en avonturiers”.

Vernieuwende projecten

Op camping de Hondsrug in Eext komen vier ‘zandkastelen’ voor familievakanties en attractiepark Drouwenerzand bouwt een nieuwe spectaculaire rollercoaster, passend bij het thema Hunebed Highway. Camping Horstmannsbos in Gasselte legt een speel-/visvijver aan met een aangepaste vissteiger en bouwt vier speciale vislodges, waarvan twee geschikt zijn voor mensen met een beperking. In Lheebroek komen op camping De Meistershof tien nieuwe, deels overdekte wintercamperplaatsen en in Emmen simulatoren waarin toeristen en inwoners kunnen ervaren hoe het is om als Max Verstappen te racen. Camping De Lente van Drenthe bouwt de bestaande horecagelegenheid om tot een fietscafé en legt een pumptrackbaan aan, een multi-sportveld met boulderwand en een augmented climbing wall. Op een boulderwand kun je zijwaarts klimmen zonder zekering. De augmented climbing wall is een speciale wand waarop je met behulp van een speciale projector, die reageert op klimbewegingen, diverse spelvormen kunt spelen.

Reacties

article
23342
Extra budget vernieuwende projecten vrijetijdssector
Assen – Er komt extra budget voor vernieuwende projecten in de vrijetijdssector in Drenthe. De
https://de-wolden.nieuws.nl/nieuws-uit-de-rest-van-de-provincie-drenthe/23342/extra-budget-vernieuwende-projecten-vrijetijdssector/
2019-03-20T15:00:50+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/77/2018/07/08102738/Marketing-drenthe.png
provincie drenthe, subsidie, vrijetijd
Drenthe