Toeristisch seizoen officieel van start in Drenthe

Foto: Pjotr Wiese

Westerbork – Het toeristisch seizoen is afgelopen donderdag 14 maart officieel van start gegaan. Gedeputeerde Henk Brink, Astrid Crum (Marketing Drenthe) en Jeroen Westendorp (Lid DB Recreatieschap Drenthe) verrichtten met pijl en boog het officiële startschot. Dit onder het toeziend oog van ruim 175 gasten uit de recreatiesector.

De bijeenkomst startte met de overhandiging van de Drenthe Merkgids aan Henk Brink. In deze gids staat beschreven wat precies bedoeld wordt met ‘Oerprovincie van Nederland’ en hoe dit gezamenlijk op een consistente manier uitgedragen kan worden. De gids kwam tot stand door een samenwerking van de Provincie, Marketing Drenthe en het Recreatieschap.

Ook de bijeenkomst is een gezamenlijk initiatief. “Er is nog wel wat versnippering in het toeristisch recreatief werkveld in Drenthe. Hierdoor is het niet altijd duidelijk wie wat doet. We proberen daarom zoveel mogelijk samen op te trekken en het organiseren van deze bijeenkomst is daar een voorbeeld van. We kunnen zo een mooier programma maken en de ondernemer krijgt allerlei verschillende onderwerpen op één dag op één plek aangeboden”, aldus Astrid Crum.

Duidelijkheid creëren

Dick Dijkstra vult aan met een ander voorbeeld. “Recreatieschap is eigenaar van de database achter Drenthe.nl, maar Marketing Drenthe is verantwoordelijk voor de look and feel van de site. Dit zorgde voor verwarring bij ondernemers en evenementenorganisatoren. We hebben goed naar hen geluisterd en daarom gezamenlijk besloten dat vanaf januari alleen Marketing Drenthe nog maar het aanspreekpunt voor Drenthe.nl is. Zo is het voor iedereen helder bij wie ze moeten aankloppen.” Henk Brink juicht de nauwere samenwerking toe: “Vandaag zijn ook de nieuwste CBS cijfers gepresenteerd. Deze laten zien dat het goed gaat met de recreatiesector in Drenthe. Hier hebben we met z’n allen de afgelopen vier jaar hard aan gewerkt. Met mooie resultaten als gevolg. Daar ben ik als gedeputeerde enorm trots op’’.

Programma

Het programma bestond uit een lezing van reistrendwatcher Tessa aan de Stegge, die volop kansen ziet voor Drenthe: “Drenthe Oerprovincie past perfect bij de wens van steeds meer gasten om de massa’s te ontwijken en naar plekken te gaan waar ruimte is om tot rust te komen”. Voor het vervolg van de dag hadden de gasten keuze uit maar liefst negen workshops. Hierin kwamen onderwerpen aan bod als gastvrijheid, fietsvoorbeelden uit andere regio’s en de Vlaamse gast.

Reacties

article
23279
Toeristisch seizoen officieel van start in Drenthe
Westerbork – Het toeristisch seizoen is afgelopen donderdag 14 maart officieel van start gegaan. Gedeputeerde Henk
https://de-wolden.nieuws.nl/nieuws-uit-de-rest-van-de-provincie-drenthe/23279/toeristisch-seizoen-officieel-van-start-in-drenthe/
2019-03-19T12:00:26+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/77/2019/03/18124452/Toeristisch-seizoen-Drenthe-1.jpg
Drenthe, marketing drenthe, provincie drenthe, recreatieschap drenthe, toerisme
Drenthe