Drenthe in de race voor eerste Nederlandse Sportregio

Foto: CH De Wolden

Assen – Drenthe is in de race om de eerste Nederlandse sportregio ooit te worden. Ieder jaar worden er door ACES Europe, de sport-uitvoeringsorganisatie van de Europese Unie, een sporthoofdstad, sportsteden en sportregio’s gekozen. Op 4 december vindt de uitreiking van de European Community of Sport 2019 plaats op het Europees Parlement in Brussel.

Begin dit jaar werd Drenthe voorgedragen door de Nederlandse tak van ACES. In september dit jaar bracht het comité een 3-daags bezoek aan Drenthe ter beoordeling van de kandidaatstelling voor de titel Drenthe European Community of Sport 2019. Hans Derks, programmamanager Drenthe Beweegt: “We wilden laten zien hoe we in Drenthe sport en bewegen inzetten in de maatschappij en we hebben ze in contact gebracht met sportverenigingen en vrijwilligers, dat is gelukt.’’

Leefstijl

Drenthe valt vooral op door de samenwerking op het gebied van gezonde leefstijl, sport en bewegen. Volgens ACES heeft iedere gemeente daardoor een succesvol programma. Daarnaast roemt ACES Drenthe om de organisatie van sportevenementen als het WK Paracycling in Emmen (2019), de Young Riders Cup in De Wolden (juli 2019), de TT en alle wielerrondes.

Roger de Groot (voorzitter VDG Sport Drenthe): “Drenthe onderscheidt zich ook omdat sport en bewegen tot diep in de haarvaten van de samenleving wordt ingezet.” Gedeputeerde Henk Jumelet: “In Drenthe gaat het er vooral om dat je met sport mensen gelukkiger en gezonder maakt.

De titel ‘European Community of Sport 2019’ zou een bekroning zijn op alle activiteiten op sport- en beweeggebied, die er in Drenthe worden georganiseerd door, vaak, veel vrijwilligers. Op 4 december hoort Drenthe van het Europees Parlement of ze deze titel in ontvangst mag nemen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen