Henk Jumelet kandidaat-lijsttrekker CDA

Henk Jumelet (rechts) plantte in juni nog een boom in Ansen.
Foto: Artizzl Media

Westerbork – Het bestuur van CDA-Drenthe heeft maandagavond de conceptlijst vastgesteld met kandidaten voor de verkiezingen van Provinciale Staten op 20 maart 2019. Als lijsttrekker wordt door het bestuur Henk Jumelet (56), woonachtig op Erica, voorgesteld. Bart van dekken uit Zuidwolde staat op de tweede plaats.

De afgelopen maanden heeft de selectiecommissie gesprekken gevoerd met kandidaten die interesse hebben getoond in het Statenlidmaatschap. Jumelet kwam als kandidaat-lijsttrekker naar voren. Hij is nu gedeputeerde en heeft de meeste tijd besteed aan Landbouw, Natuur en vitaal platteland. Daarnaast heeft hij sport en welzijn, bestuurlijke verhoudingen, toezicht gemeentefinanciën, handhaving en informatisering en automatisering in portefeuille. Voor de zomervakantie wist hij Provinciale Staten nog te overtuigen van de noodzaak om het stadion van FC Emmen te verbouwen om de promotie naar de eredivisie mogelijk te maken en daarvoor een half miljoen euro op tafel te leggen.

Enthousiast

Henk Jumelet is blij met de voordracht van lijsttrekker. “Ik wil me graag nog een periode voor Drenthe inzetten en met deze kandidaten gaan we enthousiast de verkiezingen in om op 20 maart 2019 een mooi resultaat te behalen.”

Het bestuur van CDA-Drenthe heeft maandag ook het concept-verkiezingsprogramma voor de verkiezingen van Provinciale Staten gepresenteerd. Het lijsttrekkerschap, de concept-kandidatenlijst alsmede het concept-verkiezingsprogramma worden besproken en vastgesteld op de Algemene Ledenvergadering van CDA-Drenthe op 26 november a.s.  

De concept-kandidatenlijst met de eerste twaalf personen ziet er als volgt uit: 1. Henk Jumelet, Erica; 2.. Bart van Dekken, Zuidwolde; 3. Gertjan Zuur, Coevorden; 4. Ceciel Mentink, Aa en Hunze; 5. Siemen Vegter, Assen; 6. Henk Reinders, Hoogeveen; 7. Klaas neutel, Nijeveen; 8. Gerben ter Veen, Meppel; 9. Martin Kremers, Tynaarlo; 10. Thilla Franken, Midden-Drenthe; 11. Kevin Robbemont, Midden-Drenthe en 12. Jan Kuper, Emmen.

Reacties