Meerderheid met uitvaartverzekering steekt kop in het zand

Foto: Artizzl Media

Hoogeveen – Liefst 53 procent van de mensen uit Drenthe met een uitvaartverzekering heeft geen idee waarvoor ze precies verzekerd zijn en 65 procent controleert dit zelden of nooit. Toch bevestigt 78 procent dat ze willen voorkomen dat dierbaren hun uitvaart (deels) moeten betalen. Dit blijkt uit onderzoek van Monuta onder ruim 2.100 Nederlanders door onderzoeksbureau NL-Eyes.
83 procent is verzekerd voor de kosten van hun uitvaart blijkt uit het onderzoek. De rest verwacht een andere oplossing te hebben als het zover is of is er nog niet mee bezig geweest. 46 procent van de respondenten uit Drenthe heeft geen idee wat een uitvaart kost. Maar, een kwart van de verzekerden denkt dat de waarde van hun uitvaartverzekering niet toereikend genoeg is voor de kosten van de uitvaart.

Nabestaanden

Bewust nadenken over een uitvaartverzekering doet de helft van de mensen minder snel, dan over de dekking van een schade- of inbraakverzekering. Daarom zegt maar 26 procent van de verzekerden jaarlijks de waarde van zijn uitvaartverzekering te controleren. 10 procent doet dat één keer per twee jaar en het grootste gedeelte (65 procent) doet dit zelden tot nooit. Toch wil 78 procent van de mensen voorkomen dat dierbaren opdraaien voor – een deel van – hun uitvaartkosten. Nabestaanden kunnen namelijk voor vervelende verrassingen komen te staan als hun dierbare onverhoopt komt te overlijden wanneer er niet voldoende geregeld is. Vaak blijkt dat niet duidelijk is wat er allemaal bij een overlijden komt kijken.

 

Reacties