RegioBank Drentse Fiets4Daagse blikt terug op een zonnige editie

Geslaagde Drentse Fiets4Daagse
Foto: Gerrit Boer

Meppel/Diever – De organisatie van de Drentse Fiets4Daagse kan met tevredenheid terugblikken op een warme maar succesvolle editie, met ruim 11.000 deelnemers.

De week begon met een opening in verschillende startplaatsen en flink meer inschrijvers dan vorig jaar. Vol goede moed en goed voorbereid gingen de deelnemers dinsdag van start. Niet alleen de WMD maar ook ondernemers en burgers sprongen bij om de bidons van de deelnemers onderweg met water te vullen. De saamhorigheid was groot en Drentse gastvrijheid was overal aanwezig.

Onderweg en in de startplaatsen konden de deelnemers genieten van muziek, gezelligheid en leuke activiteiten. Zo konden de deelnemers voor de eerste keer dwars door Plopsaland fietsen en een kijkje nemen bij het ambulancevervoer in Tynaarlo. De kinderen konden zich uitleven met graffiti spuiten, knutselen met papier of hout en een rondje op een pony rijden. Naast waterspektakel kon men zelfs voelen hoe het is om midden in een ijsblok te staan.

Gastvrij ontbijt

Uniek dit jaar was het Grootste, Gratis en Gastvrije Ontbijt op woensdagochtend. Zo’n 10.000 fietsers konden aanschuiven aan lange tafels en genieten van een uitgebreid ontbijt.
Vrijdag hebben alle 4Daagse deelnemers hun welverdiende medaille gekregen en werden de deelnemers, die een fietsjubileum vierden, in het zonnetje gezet en extra beloond met een typisch Drents aandenken en een bloemetje.

De organisatie dankt alle vrijwilligers die meehielpen om deze editie tot een waar fietsfeest te maken. De EHBO die klaarstond om hulp te bieden, de verkeersregelaars die in de hete zon het verkeer in de juiste banen wisten te leiden, de stempelaars, inschrijvers en bediening tijdens het ontbijt. Kortom iedereen die zijn steentje heeft bijgedragen om het de gasten naar de zin te maken.

Hoofdsponsor

De Drentse Fiets4Daagse bedankt RegioBank als hoofdsponsor, die placemats en bekers voor het ontbijt heeft verzorgd. Onderweg en in diverse startplaatsen was RegioBank aanwezig om bidons, water en ijsjes uit te delen. De Provincie bood financiële steun en het Recreatieschap sponsorde de nieuwe routebordjes. Grote waardering is er voor alle (lokale) sponsoren en partners die zich hebben ingezet.

Maar bovenal bedankt de organisatie de deelnemers voor hun komst en doorzettingsvermogen. Er hebben gelukkig geen grote incidenten plaatsgevonden. De volgende RegioBank Drentse Fiets4Daagse wordt gehouden van 16 t/m 19 juli 2019.

Reacties