Geen vuuracts op Taribush Kuna festival

Foto: Artizzl Media

Lheebroek – Het Taribush Kuna festival doet het dit jaar zonder acts waar vuur bij komt kijken. Vanwege de aanhoudende droogte is er een algeheel vuurverbod van kracht tijdens het festival. Dit betekent onder meer: geen open vuur en eettentjes mogen niet op houtskool stoken.

‘We zullen hier als organisatie scherp op toezien om de veiligheid voor iedereen zo veel mogelijk te garanderen. Tevens checken we de site natuurbrandrisico.nl voor de laatste stand van zaken met betrekking tot brandgevaar’, aldus de organisatie.

Taribush Kuna is een vierdaags cultuurfestival voor jong en oud, midden in de natuur. Je vindt er muziek, theater, kunst, poëzie, workshops, foodtrucks en allerlei (ont)spannende activiteiten. Taribush Kuna wordt gehouden van donderdag 26 tot en met zondag 29 juli aan de rand van Nationaal Park het Dwingelderveld. In verband met de aanhoudende droogte heeft de organisatie besloten om alle vuuracts te annuleren. Ook wordt Animalia (de dierenwereld) met het oog op hun welzijn geannuleerd.

Huiskamersessies

De droogte zorgt ook voor enkele wijzigingen in het programma. Zo zijn alle vuurshows geannuleerd. Er is dus ook geen broodjesbakken voor de kids. ‘Verder denken we aan het welzijn van de dieren, vandaar het besluit om ook de shows waarin dieren voorkomen te annuleren. Wat is het alternatief? De welbekende kampvuursessies worden nu sfeervolle huiskamersessies onder oma’s hanglamp. Met meer dan 200 deelnemende acts en circa 15 foodtrucks, blijft er genoeg over om je een hele dag te vermaken. Bovendien is het dagprogramma voornamelijk in het bos, zodat je in de schaduw kunt genieten van bijvoorbeeld een theatershow.

Natuur hoofdact

Het festival vindt plaats in het Nationaal Park Dwingelderveld. ‘Een plek waar we trots op zijn en die we met respect behandelen. De natuur is en blijft onze hoofdact. Om het risico op brandgevaar tot een minimum te beperken roepen we iedereen op alert te zijn.’ Bezoekers mogen enkel roken op de daarvoor bestemde plekken. Er staan voldoende asbakken op het terrein. Verder is het vanzelfsprekend niet toegestaan om je sigaretten in de natuur te gooien. 

De organisatie zorgt verder voor extra watertappunten op het terrein. Met de bouw van een ‘waterpretveld’ bieden ze bezoekers verkoeling en gegarandeerd speelplezier. ‘Bovendien creëren we extra schaduwplekken. Mochten zich calamiteiten voordoen is er EHBO en beveiliging aanwezig.’

Passe-partout

Een passe-partout voor vier dagen kost in de online voorverkoop 25,- euro, aan de kassa zijn tevens passe-partouts en dagkaarten verkrijgbaar. Kinderen t/m 15 jaar kunnen gratis naar binnen. Met een speciale Kinderstrippenkaart (verkrijgbaar op het festival) kunnen zij zich een hele dag vermaken. Voor meer informatie en voor tickets kun je terecht op de website; www.taribushkuna.nl. Je kunt ons ook volgen op Instagram en Facebook voor het laatste nieuws.

Reacties