Personeel HEMA alert op corona

Foto:

Meppel – HEMA raadt medewerkers aan waakzaam te zijn voor het coronavirus nu het aantal besmettingen weer oploopt. Daarbij wordt hun aangeraden goed de adviezen van het RIVM en de overheid op te volgen om ervoor te zorgen dat er geen besmettingshaard ontstaat.

Dat betekent bijvoorbeeld regelmatig je handen wassen en in je elleboog hoesten en niesen, vertelt een woordvoerder van het winkelbedrijf met duizenden werknemers. Gisteren verscheen een bericht op het intranet met die strekking.

Maatregelen die veel verder gaan dan de overheidsadviezen, zoals het verplicht dragen van mondkapjes, neemt HEMA vooralsnog niet. Eerder deze week werd bekend dat het Admiraal de Ruyterziekenhuis (Adrz) in Zeeland de coronamaatregelen aanscherpt om uitval van personeel te voorkomen. Alle medewerkers op de vestigingen moeten vanaf volgende week mondneusmaskers dragen.

Het RIVM houdt rekening met een zomergolf aan coronabesmettingen in Nederland. In de zeven dagen tot en met donderdag stelden GGD’en 18.809 coronabesmettingen vast. Dat komt neer op gemiddeld 2687 positieve tests per dag. Dat gemiddelde is in een week tijd met bijna 74 procent gestegen. De toename is waarschijnlijk te wijten aan nieuwe, besmettelijkere versies van de omikronvariant van het virus.

 

Bron: NieuwsNL/ANP. Foto: Google Maps.

Reacties

Cookieinstellingen