Donderdag Meppeldag presenteert nieuwe stijl: ‘We hebben ideeën te over’

Foto:

Meppel – Een nieuwe opzet en nieuwe thema’s. Donderdag Meppeldag heeft de plannen voor de komende zomer gepresenteerd. Vier dagen in augustus, mét pleinenfestival. Vanwege organisatorische en financiële redenen, die onder meer voortkomen door corona, is dit jaar een nieuwe weg ingeslagen. De grootste verandering is dat er dit jaar vier Donderdag Meppeldagen zijn in plaats van zes. Iedere donderdag in augustus is er een Donderdag Meppeldag.

En opvallend genoeg begint het vierdaagse evenement op een woensdag. De traditioneel afsluitende optocht is dit jaar naar voren gehaald, als opening van het festival. Op woensdagavond 3 augustus trekt de optocht door Meppel.

Andere grote wijziging is het pleinenfestival. Dat is dit jaar tot 21.00 uur. Het is wel de bedoeling om die volgend jaar weer tot later te laten terugkeren.

Vier thema’s

Donderdag Meppeldag staat dit jaar bomvol nieuwe thema’s. Al kan Mokum niet ontbreken. Dat staat voor de 25ste keer op het programma. “We hebben ideeën te over”, zegt Anneke Neef, voorzitter van Donderdag Meppeldag. Andere thema’s zijn dit jaar Meppel met Smaak (4 augustus), Meppel Goes USA (11 augustus) en Kleurrijk Meppel (25 augustus).

Die ideeën komen nog voort uit 2019, toen het festival een niewue weg insloeg. “We hebben een grote club. Dan zitten we samen en brainstormen we over ideeën. Geweldig om te doen”, glundert Neef. Bijzonder blij is ze ook over de mogelijkheid om te trouwen tijdens Meppel Goes USA. Op de Wheem komt een trouwlocatie. Geen officieel huwelijk, maar wel met een certificaat. “Wat zal het geweldig zijn als ook mensen een huwelijksaanzoek doen”, kijkt ze al vooruit. “Een stel dat door corona nu bijvoorbeeld opnieuw wil trouwen, met groot feest. Dat kan.”

Reacties

Cookieinstellingen