Nieuwe autorally op Hemelvaartsdag in Zuid-Drenthe

Foto:

Emmen – Geen slippende en driftende lichtgewicht auto’s over stoffige zandwegen in Zuid-Drenthe op Hemelvaartsdag, maar enkele tientallen auto’s met speurende bijrijders en voorzichtig schakelende chauffeurs met het oog scherp op de snelheidsmeter. Het zijn deelnemers aan de eerste aflevering van de Dolmenpoort Rally.

Dit is een navigatie- en behendigheidsrit ten bate van een aantal regionale goede doelen. En iedereen kan er na aanmelding aan meedoen. De organisatie houdt het evenement bewust klein, zo is afgesproken. Bij zestig equipes valt de vlag en sluit de inschrijving.

Goede doelen
De organisatie van de rally op 26 mei is in handen van de Lions Club Emmen en Lionsclub The Broken Circle uit Emmen. Ze worden technisch bijgestaan door leden van de Lionsclub Coevorden. De opbrengsten van deze eerste Lions Dolmenpoort Rally komen uitsluitend ten goede aan lokale projecten: de kinderafdeling van het Scheperziekenhuis in Emmen en het inloophuis Sigrid’s Garden. De rit voert langs prachtige locaties in de regio.

Dolmen is overigens een ander woord voor hunebed; de naam Dolmenpoort sluit volgens de organisatie mooi aan bij Hunebed Highway (N34). Start en finish zijn in Emmen.

Inschrijven kan via de speciale website van de Lions Dolmenpoort Rally: www.lionsdolmenpoortrally.nl.

Bron: Lions Club Emmen. Foto: Pixabay.

Reacties

Cookieinstellingen