Horeca-studenten Drenthe College Meppel in actie voor Oekraïne

Gasten bij het DC.
Gasten bij het DC.
Foto: DC

Meppel – De restaurantavond van de horeca-studenten van Drenthe College Meppel stond dinsdag 15 maart in het teken van Oekraïne. In opleidingsrestaurant Delicious aan de Ambachtsweg stonden Oekraïense gerechten op het menu. Er werd €430,- opgehaald. De gehele opbrengst van de restaurantavond komt ten goede aan giro 555.

Docent Harry Loves: “Als horeca-team wilden wij graag, samen met onze studenten, iets doen voor Oekraïne. Daarom hebben we deze actie op touw gezet.” De gasten werden door eerstejaars van de opleiding Gastheer/Gastvrouw ontvangen met een cocktail in de kleuren van de Oekraïense vlag. Het driegangenmenu was in handen van tweedejaarsstudenten van de koksopleiding. Borsjtj met brood als voorgerecht; kip kiev met gebakken krieltjes, gevulde koolrolletjes en een salade met witte kaas als hoofdgerecht en appelbabka met vanilleroomijs als afsluiter.

Horeca-studenten van het Drenthe College.

Praktijkervaring

Delicious is de naam van het opleidingsrestaurant van Drenthe College. Iedere dinsdag runnen de horeca-studenten het restaurant met ambachtelijke keuken en wisselende kaart. De koks en gastheren/gastvrouwen in opleiding doen, onder deskundige begeleiding van vakdocenten, praktijkervaring op, die ze in hun toekomstig beroep kunnen gebruiken. De studenten werken met verse ingrediënten en koppelen de theorie aan de praktijk. Reserveren is mogelijk door te bellen met 088-1883001.

Leuk weetje: De opleidingen Kok en Zelfstandig Werkend Kok van Drenthe College zijn in januari 2022 opnieuw verkozen tot Beste opleiding van Nederland. Ook is het het vijfde jaar op rij dat de opleidingen zich Topopleiding mogen noemen. Dit werd onlangs bekend gemaakt in de Keuzegids mbo.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen