Stap 2 van versoepelingen gaat vandaag in

Foto:

Zuidwolde – Stap 2 van de dinsdag aangekondigde versoepelingen van de coronamaatregelen gaat vandaag in. We mogen er weer meer op uit, al gooit storm Eunice nog wel even roet in het eten. Niettemin mogen vandaag onder meer de horeca, poppodia en theaters langer openblijven en hoeft na vertoning van het coronatoegangsbewijs binnen geen 1,5 meter afstand meer bewaard te worden.

Ook mogen overal, zoals bijvoorbeeld op de tribunes van voetbalwedstrijden, alle zitplaatsen weer gevuld worden. Zoals bijvoorbeeld bij de kraker FC Emmen-Volendam. Alleen op locaties waar meer dan vijfhonderd mensen komen is een vaste zitplaats nog verplicht, evenals het dragen van een mondkapje voor wie opstaat.

Isolatie
Verder hoeven mensen die zijn besmet met corona vanaf vandaag niet meer zeven dagen, maar nog slechts vijf dagen in isolatie. Als ze 24 uur klachtenvrij zijn mogen ze na die tijd weer naar buiten. Voor deze mensen geldt wel het advies om nog vijf dagen een mondkapje te blijven dragen en 1,5 meter afstand te houden.

Stap 3
Volgende week vrijdag gaat stap 3 met verdergaande versoepelingen in. Dinsdag was stap 1 en verviel het advies om thuis niet meer dan vier mensen uit te nodigen en werd het thuiswerkadvies versoepeld.

Twee jaar
De versoepelingen komen bijna twee jaar nadat het eerste coronageval in Nederland werd gemeld. Toenmalig zorgminister Bruno Bruins bevestigde de eerste besmetting op 27 februari 2020 in een tv-uitzending.

Bron: NieuwsNL/ANP. Foto: Pixabay.

Dossier: Corona nieuws

Reacties

Cookieinstellingen