Roze, Instagram en een wijntje. Het zijn de ingrediënten voor deze nieuwe salon in Meppel: Her Avenue

Sabrina Huttinga-Pintus is in Meppel een vestiging van Her Avenua begonnen.
Foto:

Meppel – Uit de roze barista komt roze cappuccino en roze latte macchiato. Het interieur bestaat uit roze meubels, roze bloemen en een roze boompje. Alles is roze. In de Hoofdstraat in Meppel staat een opvallend pandje, volledig in het roze. Het pand is het onderkomen van Her Avenue, ‘The Pretty Pink Hair Salon’. Een kindje dat loopt in de Hoofdstraat blijft even stilstaan voor het pand. Hij kijkt naar binnen. “Zie je, het wekt de interesse”, lacht eigenaar Sabrina Huttinga-Pintus. Eind november opende de kapsalon.

Een kapsalon alleen voor vrouwen. “Je hebt tegenwoordig steeds meer barbiers voor heren. Wij willen het juist alleen voor vrouwen doen. Daarom hebben we alles in het roze. Om het helemaal voor vrouwen comfortabel te maken”, vertelt Sabrina. “Zoiets bestaat nog niet in Drenthe.”

Zo’n 5,5 jaar geleden begon ze met haar kapsalon, Her Avenue, in Coevorden. “Ik ben klein en alleen begonnen.” Inmiddels is de vestiging in Meppel haar tweede, is ze in Coevorden al verhuisd naar een groter pand, en heeft ze meerdere dames in dienst. En plannen voor een mogelijke uitbreiding heeft ze al.

Instagram

Een reden voor het succes heeft ze wel. “We bieden echt wat anders. We hebben keratinebehandelingen, maar doen ook extensions. Dat kenden ze in het begin echt nog niet zo in Coevorden, extensions. Dat was meer iets voor de grote stad.”

Sabrina noemt haar kapsalon een beleving. “Het is ook het plaatje erbij. We doen veel met Instagram. Posten daar veel foto’s van voor en na de behandeling. Ja, dat vinden jonge vrouwen leuk. Dat ‘instagrammable’. Daar hebben vrouwen veel meer behoefte aan dan mannen. En waar je bij de barbier een biertje krijgt, doen we hier een wijntje.”

Verschil met Coevorden

In Meppel zit ze in de Hoofdstraat 58, waar als laatste Clair Fashion zat. Het is een smal pandje tussen Bakker Bart en Topmerk Schoenen. “Tegenover ons zit ook al zo’n prachtige winkel”, wijst ze naar de Bloementuin. In het pand kan ze op de begane grond vier klanten kwijt. Maar ze heeft ook de bovenverdieping tot haar beschikking. Daar passen nog eens vier stoelen. “We zijn echt heel blij met deze locatie. We waren er ook net op tijd bij.”

Meppel bevalt Sabrina, geboren in Coevorden, sowieso wel. Ze merkt verschillen met Coevorden. “Mensen zijn hier toegankelijker. Toch ook wat vriendelijker.” Mensen lopen zo even de zaak binnen om informatie te vragen of een afspraak te maken. Dat is Sabrina veel minder gewend in Coevorden.

De stap naar Meppel is een logische voor haar. Ze vertelt dat 20 procent van de klanten die haar zaak bezoeken in Coevorden uit het dorp zelf komt. De rest komt uit de omgeving. Uit Hoogeveen of Meppel bijvoorbeeld. “Dit is het kleine zusje”, zegt Sabrina over de zaak in Meppel.

Reacties

Cookieinstellingen