Alzheimercafé Hoogeveen is weer open

Foto:

Hoogeveen – Na de coronastop van bijna een jaar gaan de deuren van het Oor op donderdag 2 september weer open voor bezoekers van het Alzheimercafé. Deze is toegankelijk voor mensen uit de wijde omgeving, dus ook uit De Wolden.

‘In Coronatijd hebben we de fysieke bijeenkomsten moeten missen en voorzag Alzheimer Nederland in online Alzheimercafés. Alzheimercafé Hoogeveen is blij weer te kunnen starten. De kracht van ons café is de mooie mix van bezoekers. Mensen met dementie en hun naasten kunnen ervaring en informatie delen met werkgroep-leden, casemanagers en andere medewerkers uit de zorg. Iedere maand staat er een dementie-thema op de agenda, waarvoor een professional wordt uitgenodigd.’

Op 2 september is oud-huisarts dr. Truus Luten-van Overbeeke te gast. Zij is kader-/ huisarts ouderengeneeskunde en behandelt onder leiding van de nieuwe gespreksleider Bianca Bentum het thema ‘Vergeetachtigheid of Dementie’. We willen graag antwoord op deze belangrijke vraag want Dementie is een ingrijpende ziekte die niet alleen de patiënt, maar ook diens naasten diep treft.We hopen onze trouwe bezoekers terug te zien en veel nieuwe gezichten te mogen verwelkomen.

Wel wat eisen

In verband met Corona is het Alzheimercafé nu nog verplicht zich te houden aan de volgende eisen;

  • Bezoekers moeten zich vooraf opgeven bij de gespreksleider [email protected] ovv naam, aantal personen en mobiel telefoonnummer. Telefonische opgave: 06-53400808.
  • Iedereen heeft een vaste zitplaats op anderhalve meter afstand van elkaar, we schudden geen handen en bij aankomst worden een paar vragen gesteld over de gezondheid.
  • Blijf thuis bij klachten en ‘2 x gevaccineerd’ is wenselijk.
  • Het Alzheimer Café Hoogeveen is een trefpunt voor mensen met dementie, familie, hulpverleners en belangstellenden.
  • Vanaf 19.00 staat de koffie en thee klaar!
  • Aanvang programma: 30 uur, dit eindigt tegen 21.00 uur.
  • Goede informatie en uitwisseling van ervaringen kunnen hen tot grote steun zijn.
  • Op de boekentafel vindt men tal van boeken, brochures en informatiefolders.
  • Alzheimer Café Hoogeveen: Buurtcentrum Het Oor, Van Goghlaan 7, 7901 GK HOOGEVEEN
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen