Vijftiende Afrikaloop in Drenthe, een jubileumjaar

Impressie Afrikaloop.
Foto: Andreas Mannes Stichting

Hoogeveen – Wie op zoek is naar een wandeluitdaging, kan terecht in Drenthe. De Afrikaloop gaat ondanks corona gewoon door, zeven dagen wandelen in Drenthe. Vier dagen, drie of zelfs één dag mag ook. Voor het vijftiende achtereenvolgende jaar organiseert de Andreas Manna Stichting (AMS) uit Hoogeveen de Afrikaloop. Dit alles met inachtneming van de RIVM regels.

Belangstellenden dienen zich van te voren op te geven, maar dat kan nog steeds. Al jaren komen mensen uit heel Nederland om de sfeer te proeven van dit gezellige en goed georganiseerde wandelevenement. Al wandelend passeren wandelaars prachtige natuurgebieden, historische plaatsen en oude wandelpaden in Drenthe.  Het is de enige zevendaagse georganiseerde wandeltocht in Nederland, dat maakt de Afrikaloop uniek.

Keuze

Dagelijks is er keuze uit etappes van 10, 20 en 30 kilometer. De start en finish is elke dag in een andere plaats. De eerste dag wordt er gestart en gefinisht in Hoogeveen. De tweede dag in Westerbork. De volgende dag in Hooghalen, daarna in Dwingeloo, Vledder, Havelte en de laatste dag is de start en finish in Ruinen. Het wandelevenement vindt plaats van 10 tot met 16 oktober 2020. De Afrikaloop is aangesloten bij de wandelbond SGWB. Voor meer informatie: http://www.andreasmanna.org/afrikaloop-2020 of op facebook: https://www.facebook.com/Afrikaloop.

Houd de website en facebook in de gaten voor altijd de laatste updates rond de Covid 19 maatregelen.

Reacties