Wandelen voor kankeronderzoek tijdens KWF Wandeltocht Giethoorn

Giethoorn – De Stichting Sail Giethoorn houdt op zaterdag 29 augustus de KWF wandeltocht Giethoorn om geld in te zamelen voor kankeronderzoek. Deelnemers zamelen geld in en wandelen door een prachtige omgeving via routes van 10 of 15 kilometer, met als kers op de taart de versierde en verlichte straten en tuinen in het centrum.

De route van 15 km zal ongeveer tussen 18.30 en 19.30 uur starten, de 10 km zal aansluitend tussen ongeveer 19.30 en 20.30 uur starten. Precieze tijden zijn afhankelijk van het aantal deelnemers, deze worden later bekend gemaakt. Het einde van de routes ligt tussen 21.30 en  23.00 uur, deelnemers ontvangen van de organisatie een lampje voor de zichtbaarheid.

Inschrijven voor de KWF wandeltocht Giethoorn kost € 10,- en kan door op https://acties.kwf.nl/fundraisers/Giethoorn2020 lid te worden van het team. Na deze inschrijving ontvangen deelnemers per mail een aanmeldingsformulier, een tikkie voor het inschrijfgeld en detailinformatie. Deelnemers krijgen een eigen actiepagina, waarmee zij donaties kunnen werven voor hun deelname. Deze donaties komen geheel ten goede aan het KWF. Het aantal deelnemers dat kan meedoen aan de tocht is beperkt.

Swim to Fight

Vorig jaar zwommen ruim 50 deelnemers voorafgaand aan de Gondelvaart Giethoorn mee met de Swim to Fight Cancer en brachten daarmee gezamenlijk ruim € 26.000 euro bij elkaar voor kankeronderzoek. Dit jaar zijn alle Swim to Fight Cancer edities in Nederland afgelast, net als alle andere evenementen waarbij mensen zich verzamelen. Dat betekent ook dat er nauwelijks acties plaatsvinden om geld in te zamelen voor kankeronderzoek. Terwijl dat hard nodig is: maar liefst 1 op de 3 mensen krijgt te maken met kanker. Daarom heeft het bestuur van Sail Giethoorn –vanzelfsprekend met voldoende afstand- de koppen bij elkaar gestoken om een manier te bedenken om toch geld te kunnen inzamelen en een leuke activiteit te organiseren, mét respect voor de richtlijnen van het RIVM. Zo is er een beperkt aantal deelnemers mogelijk, zijn er verschillende routes en starten mensen in tijdsblokken. Natuurlijk verwachten we van de deelnemers dat ze hierin zelf ook verantwoordelijkheid nemen, door –zoals overal- voldoende afstand te houden van elkaar, bij klachten thuis te blijven en geen publiek mee te nemen.

Reacties