Lokaal FNV huldigt jubilarissen

De jubilarissen.
De jubilarissen.
Foto: Johan Logtenberg

Vledder – Lokaal FNV ZW Drenthe-NW Overijssel heeft zaterdag haar jubilarissen gehuldigd. De jubilarissen kwamen uit de gemeenten De Wolden, Meppel, Steenwijkerland en Westerveld.  Deze derde bijeenkomst werd gehouden bij Hotel-Restaurant Brinkzicht in Vledder.

Vanaf 10.00 uur waren de jubilarissen van FNV ZW Drenthe-NW Overijssel die jubileren van 1 september tot 31 december 2019 uitgenodigd om de insignes in ontvangst te nemen. De jubilarissen die eerder dit jaar jubileerden hadden de insigne al ontvangen.

Nadat de jubilarissen van koffie/thee met een traktatie waren voorzien opende plaatsvervangend voorzitter Jacob Hartsuiker de bijeenkomst en hete de jubilarissen van harte welkom. Helaas was de voorzitter, Ria Dijkstra, niet in de gelegenheid te openen. Ook een speciaal woord van welkom aan Jan Lutje, Vakbondsbestuurder regio Noord van de FNV. De Vakbondsbestuurder ging in wat er in deze maanden gebeurde toen de jubilarissen lid werden van de vakbond, namelijk. 1994 (25 jaar lid) Wapenstilstand in Bosnië tussen Servië en Kroatië en eerste passagiers door de kanaaltunnel. 1979 (40 jaar lid) Iran wordt een islamitische republiek en in februari extreme sneeuwval. 1969 (50 jaar lid) in januari werd de BTW ingevoerd in plaats van de omzetbelasting. 1959 (60 jaar lid) Op Cuba komt Fidel Castro aan de macht en in Eindhoven loopt het eerste Dafje van de band en in 1949 (70 jaar lid) o.a. Wapenstilstand tussen Israël en Egypte.

Pensioenen

Actueel op dit moment zijn de pensioenen. Wij, hier in Nederland, hebben één van de beste pensioenen ter wereld en indexatie blijft achterwege en dat komt door de rekenregels.

Onder het genot van een drankje werden de insignes opgespeld door de Vakbondsbestuurder Jan Lutje. Bij het opspelden van de insignes maakte bestuurslid van Lokaal FNV Zuidwest Drenthe, Johan Logtenberg, foto’s en die kunnen vanaf ongeveer half oktober worden bekeken op www.zuidwestdrenthe-fnv.nl. (Tabblad foto’s). Het aantal aanwezige jubilarissen bedroeg 37 en als volgt verdeeld: 25 jaar lidmaatschap: 5 jubilarissen; 40 jaar lid: 10 leden; 50 jaar lid: 14 leden, 60 jaar lid: 6 leden en 70 jaar lid, waren 2 leden aanwezig. De jubilarissen die niet aanwezig konden zijn wordt de insigne toegezonden of persoonlijk bij hen thuisgebracht.

Verder waren aanwezig van de werkgroep Jubilarissen Lokaal FNV Zuidwest Drenthe-Noordwest Overijssel Henriette Bouwknegt, Gerard Mulder en Johan Logtenberg. Ook van de bestuursleden waren enkele partners aanwezig.

Na de huldiging genoten de jubilarissen van een uitgebreide lunch.  Bij het vertrek ontvingen de jubilarissen en/of hun partner nog een prachtig boeket bloemen. De jubilarissen kunnen terugzien op een geslaagde en gezellige bijeenkomst.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen