Deelnemers Green Mountain Tour fietsen tussen de koeien

Stal van Bruggeman.
Stal van Bruggeman.
Foto: Edward Doorten

Pesse – De organisatie van het fietsevenement de Green Mountain Tour in Pesse probeert het elk jaar nog specialer te maken dan het voorgaande jaar. Dit jaar deed zich daarvoor wel een hele bijzondere kans voor.

Bij het uitzetten van de route voor de vierde editie van het evenement – wat op 21 september plaats zal vinden – kwam de organisatie op het terrein van Melkveebedrijf Bruggeman in Tiendeveen. Na het vragen om toestemming om de tocht over het terrein te laten lopen, nam eigenaar Paul Bruggeman contact op met de organisatie. De vooruitstrevende agrariër zag een mooie gelegenheid om er een mooie samenwerking van te maken.  Bruggeman is zelf altijd op zoek naar mogelijkheden om te verduurzamen, zo is het bedrijf al geheel van het gas af door bijvoorbeeld hun energie op te wekken via zonnepanelen en het gebruiken van de warmte uit de melk voor opwarming van het naastgelegen woonhuis.

Kijkje nemen

De Green Mountain Tour en de visie van de organisatie sprak hem daarom direct aan. Tijdens het evenement op 21 september organiseert  het melkveebedrijf van 9:00 tot 15:00 uur een open dag waarop alle omwonenden welkom zijn om een kijkje achter de schermen van het bedrijf te nemen, met kalfjes te komen knuffelen en te genieten van gratis Ben & Jerry’s ijs en Beemster kaas. Wat deze open dag nog specialer maakt, is dat de deelnemers van de Green Mountain Tour dwars door de koeienstal zullen rijden. Ook voor hen is er gelegenheid om af te stappen en de open dag te bezoeken om vervolgens – onder aanmoediging van de bezoekers – hun weg weer te vervolgen.

Meer informatie: www.greenmountaintour.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen