Vroege ochtendwandeling ‘Frisse neuzen door het Reestdal’ 

Foto: Erik de Graaf

Oud-Avereest – Zin in een frisse vroege ochtendwandeling in het Paasweekend? Ga dan maandag 22 april, tweede Paasdag, mee met de ochtendwandeling ‘Frisse neuzen door het Reestdal’. De wandeling wordt georganiseerd door Landschap Overijssel. Samen met een gids wandel je door het nog ontwakende landschap. Al wandelend word je ook zelf langzaam wakker in een nog rustige wereld, genietend van de verleidende ochtendklanken van de vogels. De wandeling begint om 06.00 uur en duurt ca 1,5 à 2 uur. Vooraf aanmelden is niet noodzakelijk.

De natuur is misschien wel op haar mooist in de vroege ochtend van het voorjaar. Flora en fauna ontwaken en geven weer kleur en energie aan het landschap. Tijdens deze wandeling zo vroeg in de ochtend ligt het Reestdal er betoverend bij. Als we geluk hebben zien we reeën grazen in de ochtenddauw en heel sporadisch laat een vos zich zien. Tijdens de wandeling vertelt de gids je meer over het Reestdal en haar natuur. Tip: trek stevige schoenen en warme kleren aan. De tocht duurt ongeveer 1,5 à 2 uur.

Extra open

Is een ochtend wandeling je een beetje te vroeg dan kun je ’s middags bij bezoekerscentrum De Wheem, (Oud Avereest 22, Balkbrug) terecht voor een kopje koffie of thee met overheerlijke Reestdalkoek. Van 12.00 uur tot 17.00 uur is het bezoekerscentrum geopend. Hier starten ook diverse wandelroutes voor jong en oud, die je op eigen gelegenheid kunt lopen.

 

Praktische informatie
De ochtendwandeling ‘Frisse neuzen’ vindt plaats op maandag 22 april (tweede Paasdag) en start en eindigt bij bezoekerscentrum De Wheem in Balkbrug, Oud Avereest 22. Vertrek aldaar is om 06.00 uur. Parkeren kan op de parkeerplaats achter de Wheem. De bijdrage voor deze excursie is € 5,- per persoon, € 2,50 voor kinderen tot 12 jaar en donateurs van Landschap Overijssel mogen gratis mee op vertoon van hun pas.

Reacties