HI StreetArt Festival met Daniël Sloots

Daniël en Marianne met de kinderwagen.
Foto: Artizzl Media

Hoogeveen – Bevrijdingsdag in Hoogeveen staat in het teken van een gloednieuw festival: het Hi Streetart Festival. Op 5 mei van 11.00 tot 16.00 uur draait het op het plein tussen theater De Tamboer en Punt H allemaal om kunst op straat!

De Hoogeveense stiftkunstenaar Daniel Sloots neemt deel aan de eerste editie van HI STEETART en het kan maar zo zijn dat jij dan met kunstzinnige schoenen weer naar huis gaat. Neem geen stoffen schoenen mee, een harde gladde onderlaag is nodig voor de stiftkunsten. Kunstenaar Daniël Sloots stift een tiental schoeisel kosteloos op het festival, wie te laat is heeft pech. Hij hoopt op trouwpumps. Het is mooier om de kunstzinnige schoenen in de kast te zetten in plaats van in een kartonendoos, aldus Sloots.

Volkswagen

Inmiddels kent iedereen in Hoogeveen zijn Volkswagen wel die Sloots zelf onderhanden heeft genomen met zijn zwarte stift. Zijn liefde voor Volkswagens komen steeds terug in zijn kunstobjecten. Ook stiftte hij een Fiat 500 voor een dealer. Deze is verkocht en rijdt rond in Nederland. Soms krijgt hij filmpjes en foto’s van mensen die de auto spotten en dit posten op social-media. Onlangs kwam hij in het nieuws met een door hem bestifte kinderwagen, die nu in het Kinderwagenmuseum in Echten te zien is.

Zodra Sloots iets ziet dat wit is, beginnen zijn handen te jeuken, in het tekenen kan hij al zijn creativiteit kwijt. Hij is al vanaf zijn achttiende bezig met de stiften, iets wat ooit op een camping begon. Schilderen op een doek noemt hij saai, het pimpen van allerlei attributen geeft hem des te meer uitdaging. Hij hoopt ooit van het tekenen zijn werk te kunnen maken. Daniël Sloots doet met het HI STREETART Festival mee omdat Hoogeveen wel wat creatiever mag zijn, vindt hij. Op het festival zijn ook Graffiti kunstenaar Nicky Nahafahik, 3D artist Remko van Schaik, dj’s, gedichten en dichters te zien.

HI STREETART Festival wordt 5 mei gehouden van 11 tot 16 uur aan de Hoofdstraat 17 , Punt H in  Hoogeveen.

Reacties

article
23706
HI StreetArt Festival met Daniël Sloots
Hoogeveen – Bevrijdingsdag in Hoogeveen staat in het teken van een gloednieuw festival: het Hi
https://de-wolden.nieuws.nl/nieuws-uit-de-omliggende-gemeenten-rond-de-wolden/23706/hi-streetart-festival-met-daniel-sloots/
2019-04-05T10:51:18+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/77/2019/02/16105817/pn15022018-Kinderwagen-Daniel-Sloots2.jpg
daniël sloots, stiftkunst, volkswagen
Regio De Wolden