Rode Kruis afdeling De Wolden opgeheven

Voorzitter Jan Jansen en vrijwilligster Gerda Wiekema.
Foto: Eduard Annen

Ruinen – De afdeling De Wolden van het Nederlandse Rode Kruis is afgelopen dinsdagavond helaas opgeheven.┬áHet Rode Kruis gaat zich meer richten op de kernwaarden en dat strookte niet met de opvattingen van de afdeling De Wolden.

Voorzitter Jan Jansen: “Het is jammer dat het zo is gelopen. De kracht van de vrijwilligers in De Wolden ligt op de zorg en steun voor degenen die het nodig hebben. Het landelijke beleid gaat weer terug naar waar het Rode Kruis is begonnen: de Noodhulp. Gelukkig blijven de vrijwilligers wel actief voor de Telefooncirkel en de duo-fietsen.”

Tijdens de laatste vergadering werden de formaliteiten geregeld en werden de vrijwilligers in het zonnetje gezet met een blijk van waardering, een speldje en een bloemenbon. Vrijwilligster Gerda Wiekema uit Ruinen werd als laatste vrijwilliger gehuldigd voor dertig jaar vrijwilligerswerk. De avond werd afgesloten met een optreden van Hennie Kuijer.

Reacties

article
23124
Rode Kruis afdeling De Wolden opgeheven
Ruinen – De afdeling De Wolden van het Nederlandse Rode Kruis is afgelopen dinsdagavond helaas
https://de-wolden.nieuws.nl/nieuws-uit-de-omliggende-gemeenten-rond-de-wolden/23124/rode-kruis-afdeling-de-wolden-opgeheven/
2019-03-14T11:46:05+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/77/2019/03/14113652/Rode-Kruis-de-Wolden.jpg
rode kruis, Rode Kruis De Wolden
Nieuws, Regio De Wolden