Lions leveren eerste taalcoaches af

Nieuwe Taalcoaches.
Foto: Artizzl Media

Meppel De actie van de Lions Meppel voor de Taalpunten in Meppel, Staphorst, Westerveld en De Wolden heeft een eerste lichting gecertificeerde taalcoaches opgeleverd. Afgelopen vrijdag werden er vijftien in de bibliotheek van Meppel voorzien van een certificaat.
Een aantal leden van de Lions was geslaagd voor de opleiding tot taalcoach, alsmede enkele andere personen die bij deze ronde aansloten. De Lions zetten zich al wat langer in voor de Taalpunten, omdat ze het belang van de aanpak van laaggeletterdheid als geen ander inzien. Er werd in juli al een cheque uitgereikt voor het Taalpunt, wat de opbrengst was van het boekje ‘Bruine Bonen’ van makelaar Bart Fehse uit Havelte. Dat is een bundeling van zijn columns van zijn hand. Tevens zegden de Lions toe dat leden de opleiding zouden volgen, hetgeen ook geschiedde.
Bart Fehse zelf reikte vrijdag de certificaten uit en noemde het bewonderenswaardig dat zo snel al vijftien taalcoaches zijn opgeleid. ‘Het is een schone taak om mensen uit de doelgroep te helpen. Als je de taal machtig bent, kun je zelfverzekerder mee doen aan de maatschappij.’

Reacties