Inspiratie opdoen voor uitvaartwensen

Foto: Yarden

Fluitenberg – De deuren van yardenhuis Zevenberg staan op woensdagavond 17 oktober open voor bezoekers. Iedereen die zich van te voren heeft aangemeld kan vanaf 19.00 uur een kijkje komen nemen voor en achter de schermen van het crematorium. Tijdens de informatieavond krijgen bezoekers antwoord op al hun uitvaartvragen. Uiteraard is het ook de plek om inspiratie op te doen voor persoonlijke uitvaartwensen. De toegang is gratis.

 

Er moet veel worden besproken en geregeld voor een uitvaart. De ervaring leert dat nabestaanden het vaak moeilijk vinden om keuzes te maken. Vooral als zij niet weten wat de uitvaartwensen van hun overleden dierbare zijn. Welke uitvaartmuziek moet er gedraaid worden? Wel of geen sprekers? Het zijn zaken waar mensen vooraf over na kunnen denken. En die zij op papier kunnen zetten.

Programma

De informatiebijeenkomst begint met een uitgebreide presentatie over de mogelijkheden op uitvaartgebied. Er is volop gelegenheid om vragen te stellen over de invulling van de uitvaart – van de wijze van opbaren tot en met het rouwvervoer of de catering bij de condoleance. Mensen kunnen een rondleiding krijgen. Ook een kijkje achter de schermen bij de ovenruimte is mogelijk. Met vrijwilligers van Yarden kunnen bezoekers praten over hun uitvaartwensen.

Yardenhuis Zevenberg, Fluitenbergseweg 30a, 7931 TB Fluitenberg. Telefoon: 0800 1292. Voor meer informatie en aanmelden: yarden.nl/agenda. Vooraf aanmelden is wenselijk. De ontvangst op 17 oktober is vanaf 19.00 uur met een kopje koffie of thee. Aanvang avond 19.30 uur, einde 21.00 uur. De bijeenkomst wordt aangeboden door Vereniging Yarden.

 

Reacties