Lions Meppel actief in Engelgaarde

Foto: Lions

Ruinerwold/Meppel – Ruim twintig leden van de Lions club uit Meppel zijn woensdag actief aan de slag gegaan in het natuurgebied Engelgaarde tussen Meppel en Ruinerwold. Na een korte presentatie en een rondleiding bij het Gat van Blijdenstein, werden nieuwe prullenbakken geplaatst, werd troep opgeruimd en werd flink snoeiwerk verricht.

Jaap Rumph, voorzitter van Engelgaarde, had die avond even een dubbelrol, want hij is ook voorzitter van de Lions. ‘We zijn erg blij met deze hulp. Zo na het seizoen is er weer van alles te doen en zijn er tal van klussen die we met onder andere serviceclubs uit de regio graag oppakken. Op deze manier kunnen we het natuurgebied in stand houden. We merken dat het steeds drukker wordt, afgelopen jaar hadden we uiteraard een mooie zomer en dan komen er soms wel 1.500 bezoekers in een weekend. Mooi dat zoveel mensen genieten van dit unieke stukje natuur.’

Tijdens de Natuurwerkdag op 3 november gaat de Stichting Engelgaarde met het bestuur en de leden van de Juniorkamer Meppel aan de slag in het gebied. Dan worden onder meer nieuwe zitbanken geplaatst.

Reacties