Bloemencorso Sint Jansklooster bij RTV Oost

Winnaar Fun Fun in 2017.
Foto: Wilko Visscher

Sint Jansklooster – Het Overijsselse dorp Sint Jansklooster heeft elke zomer één van de mooiste en grootste bloemencorso’s van de wereld. Prachtige wagens versierd met tienduizenden bloemen sieren de straten en veranderen het beeld in een sprookjesachtige omgeving. Dit jaar viert het corso haar 50everjaardag. RTV Oost zendt een samenvatting van het spektakel uit op zaterdag 18 augustus om 17.25 uur.

Iedere liefhebber van cultureel en artistiek vermaak mag dit evenement niet missen. Naast de grootse praalwagens is er ook levendig theater en kan men genieten van muzikaal vermaak. Daarom staat het evenement ook wel bekend als Theatercorso Sint Jansklooster.

Groepen en thema’s

Vorig jaar ging de groep Fun Fun Bloemencorso Sint Jansklooster er met de overwinning vandoor. Fun Fun won ook de edities in 2012 en 2013 en behoorde in jaren daarna steevast tot de top drie. The Next (Trojan Horse Detected) en Olympia (Sterrenbeeld) grepen net naast de Ereprijs. Ook dit jaar zijn de bovengenoemde groepen weer van de partij en zie je in de wagens thema’s voorbij komen als Social Media, Oktoberfest, Goudzoeker en Ontbering.
Een tv-special van het Bloemencorso Sint Jansklooster zie je bij TV Oost op zaterdag 18 augustus om 17.25 uur. Deze uitzending wordt elk uur herhaald.

Reacties