Green Mountain Tour ondersteunt IVN Hoogeveen

Mark Tuit
Foto: Adrian Meindersma

Pesse – De Green Mountain Tour ondersteunt elk jaar een goed doel. Dit jaar is dat IVN Hoogeveen. De natuurorganisatie wil bij de vijver in het Steenbergerpark in Hoogeveen een vlonder aanleggen om een nog leukere invulling te kunnen geven aan activiteiten op en rond het water. “Dat past bij ons motto ‘beleef de natuur’”, zegt Mark Tuit, directeur IVN Noord.

De beklimming van de VAM-berg mag dan letterlijk en figuurlijk het hoogtepunt zijn, de routes van de Green Mountain Tour op zaterdag 15 september voeren door de mooiste natuurrijke plekjes van Drenthe. Bij het zoeken naar een goed doel kwam dan ook al snel IVN in beeld. En de ‘liefde’ is wederzijds. “Wij zijn heel erg bezig met natuur- en duurzaamheidseducatie. Tegelijkertijd vinden we natuur en bewegen, gezondheid dus, ontzettend belangrijk. Vandaar dat we de Green Mountain Tour een warm hart toedragen”, vertelt Mark Tuit.

Natuurbeleving

“De huidige generatie kinderen staat verder van de natuur af dan ooit. Terwijl we weten dat kinderen socialer worden als ze, net als vroeger, in de bossen of aan de waterkant spelen. Ook wordt de motoriek beter. En zo kan ik nog wel tien voorbeelden geven”, zegt de IVN-directeur. “Bewegen in de natuur is ontzettend belangrijk!”

Hoogeveen kent een hele actieve IVN-afdeling. “Ze doen daar echt veel aan natuurbeleving. De afdeling heeft een prachtige locatie bij een vijver in het Steenbergerpark en daarbij willen ze heel graag een vlonder aanleggen. Op deze manier kan een andere, nog leukere invulling gegeven worden aan activiteiten op en rond het water. De ‘slootjesdag’ is bijvoorbeeld een moment waarbij een vlonder zeer welkom is.”

Heteluchtballonvaart

Hoe meer deelnemers de Green Mountain Tour op zaterdag 15 september kent, hoe groter de bijdrage aan IVN.

En wie nu inschrijft, is zelf ook een winnaar, nog voor er een meter is gefietst! Voorinschrijvers ontvangen een VIP-behandeling, bestaande uit dichtbij parkeren, een dubbel aantal consumptiemunten en kans op een heteluchtballonvaart.

Voor meer informatie en aanmelding zie: http://greenmountaintour.nl

Reacties