Taribush Kuna was warmer dan ooit

Afsluiting tiende Taribush Kunafestival
Foto: Taribush

Lheebroek – De tiende editie van Taribush Kuna was warmer dan ooit maar trok afgelopen weekend zeker 11.000 bezoekers. Ondanks het vuurverbod kijkt de organisatie terug op een tropisch warm maar geslaagd festival.

Taribush Kuna is een vierdaags cultuurfestival voor jong en oud, midden in de natuur, waarbij de natuur de hoofdact is. Festivalbezoekers konden genieten van muziek, theater, kunst, poëzie, workshops, foodtrucks en allerlei (ont)spannende activiteiten. De 10e editie van Taribush Kuna is ondanks de warme eerste twee dagen prima verlopen. Afgelopen weekend kwamen ruim 11.000 bezoekers naar het festivalterrein in Lheebroek. De welbekende kampvuur-sessies werden ingeruild voor sfeervolle huiskamer-sessies onder oma’s hanglamp. Met meer dan 200 deelnemende acts en circa 15 foodtrucks, bleef er genoeg over om je een hele dag te vermaken. Verder werden bezoekers op vrijdagavond getrakteerd op een prachtige maansverduistering: de natuur is onze hoofdact.

Activiteiten op de weide

Tropisch warm

De eerste twee dagen was het tropisch warm. Het ‘waterpretveld’ midden op de Weide bood bezoekers de nodige verkoeling en gegarandeerd speelplezier! Ook was er een relax-plek gecreëerd op het Eetplein waar je even tot rust kon komen in een hangmat. Iedereen genoot zichtbaar. Ook het exclusieve Kuna-biertje werd veel verkocht.

Nieuw dit jaar

Niet alleen podium Supernova was nieuw. Ook festivalburgemeesters Jens en Josbert, te herkennen aan hun felgele pakken, kwamen dit jaar voor het eerst als duo in actie. Zij zorgden ervoor dat alle bands op podium de Buffel, Guanaco en Supernova, de aankondiging kregen die ze verdienden. Zo konden bezoekers genieten van onder meer Bovenste Knoopje Open, Inge van Calkar, Timo de Jong en Tailor Birds. De mannen deden bovendien op geheel eigen wijze verslag van het festival via diverse kleine vlogs. Ook volgend jaar zijn ze er weer bij.

Dansen op dag 3.

Maar er was meer dan alleen muziek. Kinderen konden zich uitleven op de Bedrijvigheid vol creatieve workshops. Liefhebbers van theater konden hun hart ophalen in het Bostheater en de Theaterlaan. Ook op het gebied van kunst was er genoeg te beleven: de Kuil was the place to be! Verder was het gezellig druk bij de Boswachterswereld van Staatsbosbeheer.

Feestelijke afsluiting

Nadat de laatste band was afgekondigd reed er een platte kar het veld op. Artiesten, organisatie, festivalburgemeesters en vrijwilligers maakten er gezamenlijk een feest van. Natuurlijk zongen ze het welbekende Kuna-lied luidkeels mee. Festivalbezoekers volgden de muziek en werden zo feestelijk naar de uitgang geleid. Al met al werd de tropische tiende editie verrassend afgesloten. ‘Waarbij we wel kunnen stellen dat de natuur onze hoofdact was.’

Kinderyoga

 

Reacties