Gastvrij ontbijt tijdens RegioBank Drentse Fiets4Daagse succesvol

Grootste ontbijt, hier met voorzitter Jan Broertjes.
Foto: Gerrit Boer

Meppel/Diever – Voor de eerste keer door heel Drenthe vond vanmorgen het Grootste Gratis en Gastvrije Ontbijt plaats. Bijna 10.000 fietsers zaten om 8.15 uur tegelijk aan het ontbijt.

Deze geweldige opkomst zorgde voor een gezellig ontbijt. Door een live verbinding met RTV Drenthe waren alle startplaatsen met elkaar verbonden en op hetzelfde moment werd een moment stilte genomen uit respect voor elkaar. “Dit is toch echt een kippenvelmoment”, vertelt Jan Broertjes. Heel Drenthe om 8.15u aan ’t ontbijt. Voor het eerst dit jaar werd het ontbijt in alle acht startplaatsen georganiseerd.

Sponsoren

Dit enorme ontbijt werd onder andere mogelijk gemaakt door de vele plaatselijk sponsoren. Geheel belangeloos zorgden zij voor het gevarieerde aanbod van brood en beleg, de melk en eieren. De wereldwinkel en Catanumbu hebben gezorgd voor biologische melkcups, rietsuiker en filterkoffie. Deze koffie is volledig biologisch verbouwd met het oog op mens en milieu. De bordjes en bestek werden aangeboden door Bidfood. Wat een geweldig gebaar. Ook hoofdsponsor RegioBank hielp mee om ’t ontbijt tot een succes te maken, door middel van het leveren van bekers en placemats.
Het bestuur en de organisatie van de RegioBank Drentse Fiets4Daagse kan terugkijken op een unieke en zeer geslaagd ontbijt dwars door Drenthe.

Reacties