Tiroler Sommerfest Oosteinde

Feest in Oosteinde.
Foto: Artizzl Media / Peter Nefkens

Oosteinde – Op 28, 29 en 30 juni houdt Buurtvereniging Oosteinde voor de 68e keer het Zomerfeest in Oosteinde.  Er is die dagen een afwisselend programma voor jong en oud. Het feest wordt dit jaar omgedoopt in Tiroler Sommerfest.

De vrijdag staat geheel in het teken van het Tiroler thema. De schoolkinderen beginnen ’s ochtends met Tiroler spelletjes. Buurtvereniging Oosteinde heeft ijzingwekkende onderdelen in petto zoals Tiroler broekhangen, sneeuwbal gooien, een opblaasbare stormbaan, een spel waar je de bibbers van krijgt en nog veel meer. Aansluitend is het frietfeest.  ’s Middags kunnen de kinderen hun talent laten zien tijdens de talentenshow ‘Oosteinde sucht das Supertalent.

Zeskamp

Op vrijdagavond is het Tiroler avond. De avond begint met Tiroler spelen als zeskamp onderdeel. De avond gaat over in een feestavond van DJ Immer Hansi! Party? Jawohl! Hij is de meest geboekte fest & après-ski gangmaker van 2019! Als klap op de vuurpijl de verkiezing: Origineelst verklede Tiroler man en vrouw van Oosteinde.

Op de zaterdagochtend om 10.30 uur start de feestelijke optocht van versierde wagens en individuelen. Na de prijsuitreiking is er feestmuziek van Rick Mulder en Erik Snijder van ER-geluidsverhuur uit Ruinerwold.

Houtzaagwedstrijd

De zaterdagavond begint met De grote houtzaag wedstrijd van Oosteinde. Een krachtmeting voor de stoere mannen en vrouwen uit Oosteinde als onderdeel van de zeskamp. Daarna laten we het thema los en gaat het dak eraf met Peanuts! Deze band brengt een heerlijk festivalgevoel met spontane interactiviteit. Je kunt namelijk live stemmen op jouw favoriete nummer. In de pauzes schakelen we over naar Feest DJ Roelof Hof op de DJ booth.

Zondagmiddag begint met een brunch, want van feesten krijg je trek. De leden worden getrakteerd op een heerlijke brunch. Daarna start de zeskamp. Het feest wordt weer groots afgesloten door FeestDJ Roelof. Hij staat garant voor een gezellig en swingend spektakel!

Gedurende het hele feest is er kermis.

article
24271
Oosteinde – Op 28, 29 en 30 juni houdt Buurtvereniging Oosteinde voor de 68e keer
https://de-wolden.nieuws.nl/evenementen/tiroler-sommerfest-oosteinde/
2019-05-02T08:39:18+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/77/2018/06/26121605/pn23062018-Optocht-Oosteinde36.jpg
buurtvereniging oosteinde, tiroler sommerfest