Openingsfeest EK Young Riders

Foto: ch de wolden

Veeningen – De Europese Kampioenschappen voor Young Riders, Juniors en Children worden zondagmiddag op spectaculaire wijze geopend. Behalve een openingsdefilé van de deelnemers, een ridderspektakel en een optreden van zangeres Romy Monteiro, komt een aantal vloggers op hippisch gebied naar Veeningen. Ze vervangen Britt Dekker, die zich heeft afgemeld.

Deze middag, die wordt aangeboden door de gemeente De Wolden, is gratis door iedereen te bezoeken. Er zijn die dag nog geen wedstrijden, maar wel volop beleving op het grote concoursterrein in Veeningen.

Paardenfestijn

Heel treffend is dat de Europese Kampioenschappen mede worden geopend met een paardenfestijn. Twee ridders, twee schildknapen en twee paarden zijn in dit ridderspektakel de hoofdrolspelers. De ridders te paard komen in de ring, voorafgaand aan de landenpresentatie en vlaggenceremonie. Tussen beide ridders ontstaat een steekspel, waarbij zwaarden, lansen en speren worden gebruikt. Bij dit ridderfestijn spelen de paarden, Andalusiërs, natuurlijk een belangrijke rol. Met hun mooie uitstraling en snelle wendbaarheid zijn het echte showpaarden en het publiek zal er met volle teugen van genieten. Dit ridderspektakel duurt ongeveer 25 minuten.

De Fanfare van de Bereden Wapens omlijst de officiële ceremonie muzikaal, met als extra huzarenstukje een optreden van soliste Lise Verheijden én een verrassende act van SkyDive Hoogeveen. Het slotakkoord wordt verzorgd door zangeres Romy Monteiro, bekend van onder andere de musical The Bodyguard. Voor haar rol in die musical won Romy Monteiro in 2016 de Award voor Aanstormend talent.

Vloggers

De populaire Jesse Drent, Fenna van de blog Hoefwijzer én Lavitana zijn er ook. Zij vullen de leemte op die is ontstaan nadat Britt Dekker had laten weten niet te kunnen komen. Tussen 13.30 en 14.30 uur zijn deze vloggers op het concoursterrein aanwezig om handtekening uit te delen en op de foto te gaan. Lavitana  verzorgt bovendien om 13.15 uur een ponyshow als opwarmertje voor de officiële openingsceremonie. ‘Er was even paniek dat Britt niet zou komen, maar met deze fantastische oplossing zijn we achteraf super blij’, aldus Christiaan Hendriksen van CH de Wolden. ‘Het programma is nu nog completer.’

Op het terrein is er deze middag speciaal voor de kleintjes een kinderplein met springkussen, trekkertjes en schminken. Ook voor de niet-paardenliefhebbers, is deze spectaculaire openingsmiddag op het concoursterrein in Veeningen een must. Aanvang 13.00 uur.

article
24357
Veeningen – De Europese Kampioenschappen voor Young Riders, Juniors en Children worden zondagmiddag op spectaculaire
https://de-wolden.nieuws.nl/evenementen/openingsfeest-ek-young-riders/
2019-05-06T15:38:42+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/77/2018/07/30083338/DWN-vlag-Ch-EK.jpg
ch-terrein, ek young riders, jan broek, veeningen