Ondernemersbeurs Ruinerwold

Beeld van de openingsavond van 2014.
Foto: Artizzl Media / Peter Nefkens

Ruinerwold – Met meer deelnemers dan ooit wordt van 24 tot en met 26 januari  voor de achtste keer een Ondernemersbeurs in Ruinerwold gehouden. Zo’n veertig bedrijven presenteren zich in de hal van Loonbedrijf Vos, daarnaast heeft Ruinerwold Onderneemt een tweetal themabijeenkomsten gepland.

De beurs vindt eens in de vijf jaar plaats en is geheel volgeboekt. Nog in het nieuwe jaar moesten ondernemers teleurgesteld worden en kunnen zij alleen als gast genieten van alles wat de beurs te bieden heeft. De Ruinerwoldse horeca heeft voor de beurs de handen ineengeslagen en richt een sfeervol Horecaplein in. Deze week ontvangen de inwoners van Ruinerwold en Oosteinde huis-aan-huis een gratis kleurrijk en goed verzorgd magazine, waarin de bedrijven zich presenteren, maar waarin ook veel wetenswaardigheden te vinden zijn.

Voetbaltrainer

De opening van de beurs is donderdag 24 januari om 19.30 uur met als gast trainer Henk de Jong van De Graafschap. De oud-voetballer van onder andere sc Heerenveen is een gewild spreker en komt doorgaans met een bevlogen verhaal van een voetbaltrainer, die hart voor zijn beroep heeft. Passie en humor kenmerken deze no-nonsense-persoonlijkheid. Voor de openingsbijeenkomst zijn ook alle ondernemersverenigingen uit de regio Ruinerwold uitgenodigd.

Een andere gast is vrijdag 25 januari tijdens de lunch Annie Schreijer-Pierik, lid van het Europees Parlement voor het CDA. Zij wordt vanaf 11.00 uur geïnterviewd door de eigen Ruinerwoldse boerin Eline Vedder, onder meer raadslid voor het CDA in De Wolden en genomineerd voor de Vrouw in de Media Award in Drenthe. ‘Met deze lunchbijeenkomst willen we ook wat beteken voor de vele agrariërs in ons gebied, we hebben veel agrarische leden’, zegt voorzitter René Burgwal van Ruinerwold Onderneemt. Annie Schreijer, zelf van oorsprong boerin, is in Europa onder meer lid van de commissie landbouw en Plattelandsontwikkeling. Omdat de lunch voor de boeren het gunstigste tijdstip blijkt te zijn, is hier voor gekozen.

Op donderdag is de beurs geopend tot 22.00 uur en op vrijdag tot 21.30 uur. Zaterdag 26 januari is de Ondernemersbeurs open van 10.00 tot 16.00 uur. Om parkeerproblemen te voorkomen, kunnen bezoekers parkeren bij de Grasdrogerij: er rijdt een shuttlebus tussen beide locaties.

De organisatie vindt het wel handig voor de catering van vooral vrijdag om te weten hoeveel personen er komen. Aanmelden wordt daarom op prijs gesteld: [email protected]