Kerkdienst voor Gambia

Foto:

Berghuizen – In mei vorig jaar reisde een groep van 18 personen vanuit Berghuizen en omgeving naar Gambia. Zij brachten daar een bezoek aan verschillende projecten die Stichting de Regenboog voor Gambia uit Hoogeveen daar ondersteunt of heeft opgezet. Op 20 januari vindt een speciale dienst plaats met Gambia als middelpunt.

De groep kwam daar in contact met de bevolking, bezocht daar markten en een apenpark en aaide zelfs een echte krokodil. De groep werd geconfronteerd met weinig scholing, armoede, open riolen en schrijnende toestanden in de gezondheidszorg. Maar ook leerden ze de Gambianen kennen als een blije, vrolijke, trotse, gastvrije bevolking.

Dankbaarheid

‘Tijdens de kerkdiensten, die daar overigens meer dan drie uur duren, zie je veel blijdschap en dankbaarheid. En van zo’n soort kerkdienst willen wij u ook laten genieten’, aldus de organisatie. Het thema is ‘Gambia: een goed gesprek’. ‘We beloven wel dat we ons aan de Nederlandse lengte van een kerkdienst zullen houden.’

Belangstellenden kunnen zich laten verrassen tijdens deze ‘Gambiaanse kerkdienst’ op zondag 20 januari om 10.00 uur in de Gereformeerde Kerk te Berghuizen. De opbrengst van de collecte gaat naar een nieuw project van de Stichting Regenboog voor Gambia: de bouw van een basisschool. Deze Stichting heeft al verschillende, mooie projecten op  mogen zetten, waaronder een school en een medische post. Maar hulp blijft nodig.