Dorpsfeest Fort

Foto: Artizzl Media / Peter Nefkens

Fort – Met als thema ‘Back to the Future’, geheel vrij naar de films uit de jaren tachtig, gaat Fort het komende weekend feestvieren. Doctor Emmett Brown en Marty McFly reisden in deze films door de tijd. Veel van de uitvindingen die Brown deed, zijn zelfs werkelijkheid geworden.

Dus staat Fort een hele tijdreis te wachten, te beginnen met een ouderwetse vrijdagmiddagborrel voor het hele dorp, aanvang 17.00 uur op het feestterrein. Het zijn de inleidende beschietingen voor de zaterdag en zondag vol ouderwetse én futuristische onderwerpen. Omdat zo’n week-afsluitende borrel nog wel eens laat kan worden, begint het programma op zaterdag pas om 13.00 uur. Zo is er het Open Fortiger kampioenschap sjoelen én rummikub. Daarbij wordt vooral op 50-plussers gemikt als deelnemers. Inschrijven kan al een half uur eerder. Voor de jeugd is er een speciale kidsmiddag met bungeetrampolines, een zweefmolen en een graffitiwall. Dat wordt dus kunstzinnig kliederen op Fort.

Veiling

Zaterdagavond is er om 19.30 uur een spectaculaire veiling onder leiding van de bekende Hans Meurs, die heel wat veilingen doet in den lande. Er worden waanzinnige kavels geveild met een knipoog naar vroeger. Deze Fortiger Feestcommissie Veiling roept bij menige inwoner herinneringen op. De avond wordt verder opgeluisterd met de feest rock-pop-coverband Empire. Deze band weet de stemming doorgaans in positieve zin te beïnvloeden, dat zal in Fort ook wel lukken.

Zondagmiddag gaat het feest verder met de stratenspellen voor de verschillende teams. Vanaf 13.00 uur staan vier teamspellen klaar, uiteraard geheel in de stijl van het thema. Ze hebben futuristische namen als Backwards, Slider, Futurejump en The Wall of Delorian. Daarnaast zijn er twee individuele spellen: The Marty McFly Shooter ende Beerbattle. Met muziek en de uitslag van de stratencompetitie sluit het Fortiger feest af. Ze zijn benieuwd in het dorp of de Meeuwenweg wederom de sterkste is in de competitie.

article
24359
Fort – Met als thema ‘Back to the Future’, geheel vrij naar de films uit
https://de-wolden.nieuws.nl/evenementen/dorpsfeest-fort/
2019-05-06T15:39:54+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/77/2018/12/28131914/jul-pn08072018-Zeskamp-Fort10.jpg
dorpsfeest fort