Dorpsfeest Echten

Optocht 2018
Foto: Artizzl Media / Peter Nefkens

Echten – De feestcommissie in Echten heeft een programma samengesteld voor vier dagen feest. Vanaf donderdag is de feesttent bij Huize Echten weer het toneel van spel, muziek en feest. De optocht wordt dit jaar opgesteld op het weiland bij de duiventil.

Donderdag om 20.00 uur gaat het allemaal beginnen met de poker- en kaartavond, ofschoon het feest voor de organisatie natuurlijk al veel eerder is begonnen met voorbereidingen en opbouw van het feestterrein. De prijzen zijn vooral lekker.

Vrijdagavond is er een thema-avond met DJ Karl en karaoke. Tent open om 20.00 uur, waarna de karaokepret een half uur later begint. De uitdaging telt al mee voor de zeskamp, niet alleen wordt naar de zangkwaliteiten gekeken, maar ook of de outfit er een beetje goed bij past. De avond staat in het teken van muziek uit de haren tachtig en negentig.

Patatbakken

De kinderen van Echten kunnen zaterdagmorgen hun hart ophalen in- en rond de feesttent met de kinderspelen. De spelen zijn voor peuters, kleuters en basisschooljeugd met patat na afloop. Als om 11.30 uur de kinderen worden opgehaald, duurt het maar een uurtje voordat de wagens zich mogen opstellen voor de optocht. In Echten doen de inwoners altijd hun stinkende best om zo origineel mogelijk voor de dag te komen. De optocht start om 13.00 uur, heeft een pauze bij de Westerbergen, om 16.30 uur worden de winnaars in de tent bekendgemaakt. Tijdens de optocht worden ook de winnaars van de tuinversiering bekend.

‘s Avonds verzorgt feestband The Band-Its de muziek. Deze coverband werkt heel aanstekelijk en brengt ongetwijfeld de voetjes van de vloer. Zondag is zeskampdag, niet vroeg in de ochtend natuurlijk, maar vanaf 13.30 uur. Dat de deelnemers nat worden, is een zekerheidje. Net als vorig jaar verzorgt Cave Canem de muziek tussendoor en na afloop.

article
24355
Echten – De feestcommissie in Echten heeft een programma samengesteld voor vier dagen feest. Vanaf
https://de-wolden.nieuws.nl/evenementen/dorpsfeest-echten/
2019-05-06T15:36:01+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/77/2018/12/28131907/jul-pn07072018-Optocht-Echten11.jpg
dorpsfeest echten