Dorpsfeest Ansen

Dorpsfeest Ansen
Foto: Artizzl media

Ansen – De inwoners van Ansen trappen de lange reeks dorpsfeesten in De Wolden af. Dat gebeurt in het pinksterweekend en in Ansen profiteren ze daar volop van. Het is het 85ste dorpsfeest en daarom wordt het feest met de pinkstermaandag verlengd. Koekangerveld houdt het bij drie dagen.

Ansen  hanteert al jaren de regel dat in het even jaar een optocht van versierde wagens wordt gehouden, in het oneven jaar de grote zeskamp. Dit jaar is het dus de beurt aan de zeskamp als grote activiteit. De verschillende buurten van het dorp treden dan tegen elkaar aan in het strijdperk op meerdere (zware) onderdelen.

Het feest in Ansen begint op vrijdag 7 juni om 20.00 uur met de spellenavond in de feesttent. Liefhebbers kunnen zich melden voor klaverjassen, jokeren, pokeren en darten. Ook supporters zijn welkom en DJ Djoek zorgt voor de muziek.

Anser vlag

De officiële opening van het feest gebeurt al jaren op de zaterdagmorgen. Om 10.00 uur wordt de Anser vlag gehesen, die alweer heel wat jaartjes geleden werd ontworpen door de Anser Chicks. Direct daarna staat het eerste onderdeel van de zeskamp op de rol: de Anserquiz, waarbij de teams vragen krijgen over het eigen dorp. Om 13.30 uur staat de stormbaan klaar, daarna gaan de teams waterfietsen. Om 20.00 uur vindt in de tent de playbackshow plaats, ook meetellend voor de zeskamp, waarna de band Finally voor een groot feest zorgt. Het zijn vijf enthousiaste muzikanten die van elk feest een succes maken.

Op zondagmiddag, eerste pinksterdag, gaat het verder in Ansen met om 14.00 uur het The best Of Spel. Oeroude Anser spelletjes worden samengebracht in één spel. De band Super Sundays speelt ook die middag en in de pauze van de band wordt de winnaar van de zeskamp bekendgemaakt.

De extra feestdag wordt in Ansen besteed aan de pinkstermaandagbrunch, alleen voor leden van de VVVo. Vraag is wie vanaf 11.00 uur de meeste broodjes op kan. Om 13.00 uur treedt dan Luuks Nijsingh voor iedereen op.

 

article
24315
Ansen – De inwoners van Ansen trappen de lange reeks dorpsfeesten in De Wolden af.
https://de-wolden.nieuws.nl/evenementen/dorpsfeest-ansen/
2019-05-03T16:04:04+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/77/2018/06/09175338/pn09062018-Optocht-Ansen8.jpg
dorpsfeest ansen