Wandeling over water in Wilhelminaoord

Pingoruïne.
Pingoruïne.
Foto: Karin Broekhuijsen

Wilhelminaoord – Stichting Vledder vergroent houdt zondag 9 juni een wandeling met lezing over wateropvang in de tuin. Meteorologen Grieta Spannenburg en Reinout van den Born, bekend van de weerberichten van radiozenders zoals RTV Drenthe, vertellen bij een pingoruïne in het Vledderveld over de prominente rol van water in  de geschiedenis van Drenthe.

Spannenburg en Van den Born zijn de schrijvers van het fotoboek Drenthe Waterland van fotografe Karin Broekhuijsen. Hoe al dat water in onze provincie op elkaar is afgestemd, de rol van de verschillende natuurlijke systemen en de rol van de mens, komt in Drenthe Waterland allemaal aan bod. Spannenburg en Van den Born hebben op verzoek van Vledder vergroent de vertaalslag gemaakt van het boek naar een lezing, met als extra element hoe je in je eigen tuin de sponswerking kunt stimuleren.

Na de wandeling, die ca. anderhalf uur duurt, gaat het programma verder in de schuur van het Koloniekerkje van Wilhelminaoord. Daar gaan Grieta en Reinout in op de sponswerking en wateropvang in de tuin. Aan bod komen ook de maatregelen waarvoor vanuit de gemeente subsidie kan worden verkregen.

De wandeling met lezing is op zondag 9 juni, aanvang 14.00 uur. Aanmelden op de website van Vledder vergroent. Het aantal plaatsen is beperkt.

www.vleddervergroent.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen