Stichting Historie Ruinerwold: gooi oude foto’s en documenten niet weg!

Oude molen bij familie Luichjes.
Oude molen bij familie Luichjes.
Foto: Historie Ruinerwold

Ruinerwold – De mensen van de stichting Historie Ruinerwold verwelkomen zaterdag 13 april alle mensen die thuis nog wat archiefmateriaal hebben gevonden.

‘Vroeger had men de gewoonte om in het voorjaar de grote schoonmaak te houden. Het huis werd binnenstebuiten gekeerd, van de verste hoekjes op zolder tot de bedden, de kasten en de plafonds, alles werd gepoetst en opgeruimd. Tegenwoordig verwarmen we ons huis niet meer per enkele kamer met een hout- gas- of oliekachel. Hierdoor is het minder vochtig en stoffig in huis. De grote schoonmaak is overbodig geworden’, constateert het bestuur.

Alles wat van papier is

‘Maar gaat u toch opruimen, gooi dan uw papieren archief niet weg. Wij hebben belangstelling voor foto’s, ansichtkaarten, akten, boeken en documenten. Alles wat van papier is en met het verleden van de voormalige gemeente Ruinerwold te maken heeft, betreffende families, instellingen, bedrijven en verenigingen. Ook hebben we belangstelling voor films en dia’s.

Daarbij een verzoek: Noteer zo mogelijk achter op een foto of op een begeleidend papier de u bekende informatie over deze foto. Namen van personen, wanneer en waar is de foto gemaakt etc.’

Zaterdag 13 april van 13.00 tot 15.30 uur is het archief speciaal voor deze actie geopend. Ook kan iedereen op woensdagmorgen, of anders op afspraak in het archief terecht. Wie de foto’s of documenten niet kwijt wil, kan deze ook in het  archief laten scannen en weer mee naar huis nemen.

Archief Stichting Historie van Ruinerwold, Dijkhuizen 66, Ruinerwold. In het dorpshuis, ingang via bibliotheek.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen