Brain Kabbes geeft demonstratie plantvermeerdering

Brian Kabbes.
Brian Kabbes.
Foto: Jasker kamp

Meppel – Eén van de leukste bezigheden met planten is wel het vermeerderen ervan. Planten kunnen ruwweg op twee verschillende manieren worden vermeerderd. Door zaaien ontstaan nieuwe planten met een unieke eigen genetische opmaak. Brian Kabbes komt daar donderdag over vertellen bij Groei en Bloei.

Vaak merkt men weinig van die eigen genetische opmaal, maar soms is dat gegeven erg nuttig. Bijvoorbeeld bij het kruisen van nieuwe planten. Planten kunnen ook langs vegetatieve weg vermeerderd worden, er ontstaan dan exacte kopieën van de oorspronkelijke moederplant. Wanneer men bestaande rassen (cultivars) van planten wilt vermeerderen zal dit vaak de enige manier blijken te zijn. Gelukkig zijn er verschillende technieken zoals, stekken, scheuren, afleggen en enten. Tijdens de workshop krijgen de aanwezigen uitleg over de voor- en nadelen van de verschillende vermeerderingmethodes en zal een aantal technieken worden gedemonstreerd. Wij zorgen voor vermeerderingsmateriaal, de gesneden stekken mogen de aanwezigen meenemen om thuis verder op te kweken. De duur van dit programma is twee maal ca. 50 minuten,onderbroken door een pauze.

Ledenvergadering

Voorafgaand aan de lezing van Brain, is de Algemene ledenvergadering van Groei&Bloei Meppel, deze vergadering is alleen voor leden van Groei&Bloei afdeling Meppel bestemd.

Aanvang Algemene ledenvergadering: 19.00 uur, aanvang plantvermeerdering 20.00 uur in schouwburg Ogterop in de Engelenbak. Entree: leden Groei & Bloei gratis, niet leden €5,-. Opgeven van te voren is niet nodig, bij de demonstratie zijn alle geïnteresseerden welkom!

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen