Bijenavond in De Poort bij Bloeiend Ruinen

Bijen.
Bijen.
Foto: Mark Zekhuis

Ruinen – Bloeiend Ruinen houdt op 19 februari een avond over bijen. Deze wordt verzorgd door Jaap Molenaar van de Bijenstichting. Deze stichting is een zeer actieve belangenbehartiger voor de wilde bijen in Nederland.

Ze organiseren allerlei activiteiten met het doel om de bijen en hommels beter te beschermen en mensen bewust te maken van het belang van de wilde bijen. In Vorden hebben ze een Bijeneducatiecentrum met een speciale bijentuin, waar cursussen en excursies worden gegeven en waar je kan zien hoe je een tuin bij-vriendelijk kan inrichten.

Belangrijke bestuivers

Bijen staan tegenwoordig enorm in de belangstelling. Als belangrijke bestuivers zijn ze de kanarie in de kolenmijn wat betreft de toestand van de natuur. Gaat het slecht met de bijen, dan gaat het slecht met de natuur. ‘We kennen vooral de honingbij, maar er zijn veel meer soorten bijen en hommels en juist die wilde bijen zijn belangrijk voor het bestuiven van niet alleen wilde planten, maar ook van fruit en groentes. Daarbij zitten honingbijen en wilde bijen elkaar nog wel eens in de weg. Toch zijn ze allebei afhankelijk van een gifvrij milieu, een bloemrijk landschap en variatie in de begroeiing. Jaap Molenaar neemt ons mee in de wereld van de bijen, hun leefwijze, de oorzaken van hun achteruitgang en wat wij zelf kunnen doen in tuin of erf om de achteruitgang te stoppen’, geeft de organisatie alvast een inkijkje.

Deze avond is in Buitencentrum De Poort in Ruinen en begint om 19.30 uur. Deelname kost € 5, inclusief een kopje koffie/thee en lekkers. Aanmelden via een mail naar [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen