Integrale uitvoering Matthäus Passion in de Kruiskerk in Meppel

Veel publiek verwacht.
Veel publiek verwacht.
Foto:

Meppel – Het bestuur van Het Meppeler Muziekfestival organiseert voor de tweede keer De Matthäus Passion in Meppel. Dit keer in de Kruiskerk op zaterdag 9 maart. Uitvoerend koor en orkest zijn het Collegium Musicum Trajectum (CMT) uit Utrecht.

Collegium Musicum Traiectum richt zich op jongvolwassen gevorderde amateurmusici die zich verder willen ontwikkelen in het uitvoeren van vocaal-instrumentaal repertoire uit de Barok en de Klassieke periode.

Nergens ter wereld wordt de beroemde Matthäus-Passion van Johan Sebastiaan Bach zo vaak opgevoerd als in ons land. Ook CMT heeft het al eerder uitgevoerd. Bij ons in Meppel in 2022 in de Grote Kerk. Van deze kerk kan voorlopig geen gebruik van worden gemaakt, daarom is het dit jaar in De Kruiskerk, Thorbeckelaan 73 Meppel.

Wie treden er op?

Dirigent is Gilles Michels, sopraan Janneke Stoute, alt Wies de Greef, tenor Bart van Lieshout, bas Robert-Jan Agricola, evangelist André Lopes en Christus Matthijs Mesdag. Viola da gamba is Xander Baker.

Het grootste werk van Bach wordt uitgevoerd in de authentieke barokstemming (a=415HZ.) De stemtoon waarin Bach mogelijk zelf musiceerde. Dankzij verschillende subsidies is het gelukt om de kosten laag te houden. De entree is €25,00.

Kaarten zijn verkrijgbaar via de website: www.meppelermuziekfestival.nl  En vanaf 23 februari bij Boekhandel Riemer Barth; Woldstraat 5 Meppel. Ook op de avond van de uitvoering zijn kaarten te koop vanaf 18.45 uur. De uitvoering begint om 19.30 uur.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen