Drentse Rosa da Silva te zien in theaters in regio, ook in Ogterop

Rosa da Silva.
Rosa da Silva.
Foto:

Meppel/Hoogeveen – Actrice, zangeres en cabaretière Rosa da Silva is een rijzende ster in de theaterwereld, bekend om haar prachtige stem en geweldige typetjes. Met A vida rosa speelt ze haar tweede solovoorstelling. Deze muzikale reis is op verschillende plekken in Regio Zwolle te beleven.

Op zaterdag 14 maart komt de Drentse Rosa naar schouwburg Ogterop in Meppel, twee weken later is ze present tijdens het Cabaretweekend in Theater De Tamboer in Hoogeveen; haar voorstelling is op andere data elders in de regio te zien.

Over de voorstelling

‘Straks ga ik genieten.’ Maar wanneer is straks? En hoe weet je of je aan het genieten bent? De zoektocht naar een rooskleurig leven is begonnen en als het meezit wordt er een nieuwe Rosa geboren. A vida rosa is een persoonlijke en muzikale voorstelling met een mix van mooie luisterliedjes, geschreven door Tim Teunissen en gecomponeerd door Sergio Escoda, waarin Rosa’s liefde voor Americana duidelijk naar voren zal komen. Maar ook haar amor voor Bossanova! Rosa op haar kwetsbaarst, maar ook op haar meest strijdlustig. Gewapend met ‘die stem’, de beste stem in de kleinkunst.

Prijswinnende performance

De afgelopen twee theaterseizoenen beleefde Rosa haar debuut met de veelgeprezen voorstelling Daar moet je heen. In 2019 won ze de jury- en publieksprijs op het Amsterdams Kleinkunst Festival. In 2021 ontving ze een nominatie voor de Annie M.G. Schmidtprijs voor het lied Als het zover is. Een nieuwkomer was Rosa niet in het Nederlandse theater. Met hoofdrollen in het theaterstuk ANNE en de musical De Tweeling bewees ze al in het theater thuis te horen.

Samenwerking Theaters Regio Zwolle

Tien theaters in de regio Zwolle hebben de krachten gebundeld en werken intensief samen. Door kennis te delen, bieden zij met elkaar een gevarieerd theaterprogramma. Samen presenteren zij een uniek aanbod in de regio. De samenwerking wordt ondersteund door Creative Works Regio Zwolle, de regionale brancheorganisatie voor de creatieve sector. Ook Rabobank is een belangrijke partner en ondersteunt met kennis en netwerk.

Bestel kaarten voor Rosa da Silva bij één van de theaters in Regio Zwolle:

Donderdag 15 februari: www.theater-voorhuys.nl
Vrijdag 23 februari:         www.hoftheater.nl
Woensdag 6 maart:        www.demeenthe.nl
Donderdag 14 maart:     www.schouwburgogterop.nl
Dinsdag 26 maart:           www.zwolsetheaters.nl

Zaterdag 30 maart:         www.detamboer.nl

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen