Vogelexcursie met Natuurvereniging naar de Vreugderijkerwaard

Lepelaar
Lepelaar
Foto: Gerhard Kornelis

Zuidwolde – Natuurvereniging Zuidwolde organiseert een excursie naar de Vreugderijkerwaard. Dat vogelrijke gebied ligt net ten westen van Zwolle aan de noordoever van de rivier de IJssel, tegenover het op de andere oever gelegen plaatsje Zalk. De excursie vindt zaterdag 27 mei plaats.

De uiterwaard maakt deel uit van het door de rijksoverheid aangewezen Nationaal Landschap IJsseldelta. De excursie van Natuurvereniging Zuidwolde duurt ongeveer twee uur, er wordt 4 tot 5 kilometer gewandeld langs- en over de nevengeulen van de IJssel en over het rivierduin. De hoop is dat er vele vogels en bijzondere planten te zien zijn. Onderweg kan, indien gewenst, ook uitleg gegeven worden over het ontstaan van het gebied en het project ‘Ruimte voor de rivier’. Gids is Maarten Houtsma, vrijwilliger gebiedsbeheerder van Natuurmonumenten.

Vertrek is om 9.00 uur bij parkeerplaats Tonckenshuys, Meppelerweg 22 in Zuidwolde, de verwachting is tussen 12.30 en 13.00 uur terug te zijn. Goede, liefst waterdichte schoenen worden aanbevolen. Opgave vooraf is nodig via [email protected]

Reacties

Cookieinstellingen