Sprookjestuinen breidt uit met openingsfeest in Dwingeloo

Sprookjestuinen.
Sprookjestuinen.
Foto:

Dwingeloo – Was er eerdere edities voorafgaand aan de verschillende kindertheatervoorstellingen in verschillende tuinen alleen een openingsvoorstelling, dit jaar is er een groot openingsfeest bij De Sprookjestuinen van Drenthe. Het feest is gratis toegankelijk en vindt plaats op Eerste Pinksterdag 28 mei van 10.00 tot 14.00 uur, midden op de Brink in Dwingeloo.

Met een sprookjesmarkt met verschillende activiteiten, een kaboutertuin, om 11.00 uur een openingsvoorstelling en daarna een mini-high tea met de prinses luidt de sprookjesdelegatie uit Letterland het vijfde jaar in van het sprookjestuinenfestival. Na de opening kunnen kinderen op andere locaties, in verschillende tuinen genieten van kleinschalige theatervoorstellingen. Op 28 en 29 mei (Pinksteren) is het sprookjesfestival in tuinen in Dwingeloo en Diever, op 22 en 23 juli komen de sprookjesfiguren tuinen in Havelte en Uffelte betoveren.

Theatervoorstellingen

In zes verschillende tuinen in regio Dwingeloo en Diever zijn gedurende de beide Pinksterdagen voorstellingen van ongeveer een half uur bij te wonen. Bij de Arnicakwekerij in Eemster is een Heks op Drakenjacht, in het amfitheater van de Bospub in Lhee vertelt Abe de verteller drie verschillende sprookjesverhalen. In Sprookjestuin Kleur je Hart in Geeuwenbrug zingen de Zingende Zeemeerminnen over het sprookje De Chinese Nachtegaal.

In een particuliere tuin in Eemster brengt Inkipinki een poppenspel over verdwenen kleuren en in een tuin op het Westeinde brengt kindertheater Kubus een muzikale en interactieve voorstelling over bosdieren. Op Camping Diever brengt Poppentheater Pierewaai de voorstelling Buiten(b)eendje, gebaseerd op het sprookje Het Lelijke Jonge Eendje.

Kleinschalig

Organisator Susanne Hurenkamp van Atelier Kleur je Hart in Geeuwenbrug is trots dat het festival het vijfde jaar in gaat. “Kinderen op een laagdrempelige manier in aanraking brengen met theater, dat is waar het vooral om gaat. Het concept slaat goed aan, mensen waarderen de kleinschaligheid. We hebben namelijk geen groots festivalterrein waarin kinderen kunnen worden overweldigd door het aanbod. Bezoekers kunnen zelf hun programma samenstellen om cultureel te genieten. Ga je naar 1 voorstelling of ga je alle tuinen langs? Het is allemaal prima.”

Toegang tot het openingsfeest op 28 mei is gratis, met uitzondering van de mini-high tea. Kaarten voor voorstellingen in de tuinen zijn te verkrijgen via www.sprookjestuinen.nl of -indien nog plek- een kaartje kopen bij de ingang van de tuinen.

Foto: Martin Peelen

Reacties

Cookieinstellingen