Smullen op Slachtdag in Museum De Wemme in Zuidwolde

De slager aan het werk.
De slager aan het werk.
Foto: Artizzl Media

Zuidwolde – In Museum De Wemme in Zuidwolde wordt het seizoen als vanouds afgesloten met Smullen op Slachtdag. Op zaterdag 12 november zijn er tussen 11.00 en 16.00 uur allerlei culinaire en culturele activiteiten in het museum en op het voorplein in een grote tent.

Traditiegetrouw is slager Bouwman er met ‘Het varken op de ladder’. Wie nog nooit heeft gezien hoe een varken wordt uitgebeend, kan dit ter plekke komen bekijken. In Nederland wordt dit bijna nergens meer gedemonstreerd. Het is heel speciaal om zo’n heel varken te zien met alle organen er nog in. De slager begint om precies 11.15 uur met zijn werk.

Lokale ondernemers

Naast de traditionele specialiteiten, die bij de slager te koop zijn, is er op culinair gebied nog meer te beleven. Een aantal andere lokale ondernemers is aanwezig. Zij laten de aanwezigen niet alleen proeven, maar vertellen ook hoe hun producten tot stand zijn gekomen. In de Wemme-eetstraat zijn taart, pannenkoeken, bruine bonen, soep, kniepertjes en Wemmegies verkrijgbaar.

Daarnaast zijn er kramen met onder andere keramiek, textiel, kaarten, bloemstukjes, houtbewerken, sieraden en glas in lood. Bij deze kramen is te zien hoe de producten gemaakt worden. Kinderen kunnen kaarsen maken, de Oudheidkamer is aanwezig en alles wordt muzikaal omlijst met livemuziek.

De toegang voor dit gezellige evenement is maar € 1,00. Het entreebewijs is tevens een lot, waarmee een mooie prijs gewonnen kan worden. Kinderen tot 12 jaar betalen geen entree.

Reacties

Cookieinstellingen