Excursie ‘Herfst en Paddenstoelen in het Reestdal

Paddestoel.
Paddestoel.
Foto: Marcel

Oud-Averreest – Wat gebeurt er in de herfst in het bos? Ontdek het tijdens de excursie ‘Herfst en Paddenstoelen in het Reestdal’ op zondag 9 oktober vanuit bezoekerscentrum De Wheem. Onze natuurgidsen zijn echte kenners en laten je allerlei herfstverschijnselen zien tijdens de wandeling. Hoe ontstaan paddenstoelen? Welke soorten zijn er? Wat gebeurt er met de gevallen bladeren op de grond?  De wandeling start om 13.30 uur en duurt ongeveer anderhalf tot twee uur.

De herfst is al in volle gang. De eikels en kastanjes vallen van de boom, overal zie je paddenstoelen, de bladeren verschieten van kleur en de dieren verzamelen hun winterkostje. Een mooi moment voor een natuurwandeling. De gids vertelt je alles over de herfstperikelen en in het bijzonder over paddenstoelen. We gaan op zoek naar onder meer zwavelkoppen, gekleurde russula’s en berkenzwammen. Herken jij ze? Wat zijn de verschillen? Dit en meer leer je tijdens deze wandeling. De wandeling is een leuk uitje voor het hele gezin.

Aanmelden

Meld je van te voren aan via de website www.landschapoverijssel.nl/activiteiten. Er is plaats voor maximaal 18 personen.

De kosten zijn € 5, – per volwassene en € 2,50 per kind. Als je donateur bent van Landschap Overijssel (+ gezinsleden op hetzelfde adres) of van één van de andere 12 Landschappen, dan kun je op vertoon van de donateurspas gratis mee. Tip: Laarzen of waterdichte bergschoenen.

Reacties

Cookieinstellingen