Fruitpersdagen bij Landschap Overijssel, ook in Oud-Avereest

Fruitpersdag.
Fruitpersdag.
Foto: Landschap Overijssel

Oud-Avereest – Landschap Overijssel verzorgt het komende periode weer twee Fruitpersdagen waar particulieren het fruit van hun eigen bomen tot sap kunnen laten persen. Vanaf 75 kilo appels en peren kunnen mensen al bij de mobiele fruitpers terecht om met ongetwijfeld heerlijke pakken fruitsap weer naar huis te gaan.

Woensdag 28 september komt de fruitpers in Mander, bij bezoekerscentrum Dal van de Mosbeek en zondag 9 oktober is de fruitpers aanwezig bij bezoekerscentrum De Wheem in Balkbrug. De grote op een aanhanger gemonteerde fruitpers perst in een hoog tempo de appels en peren tot sap. Het sap wordt verwerkt in pakken van 3 of 5 liter, die ongeopend twee jaar houdbaar zijn. Als een pak eenmaal geopend is kun je het zo’n twee maanden bewaren. Een goede mogelijkheid om lang te genieten van het fruit uit je eigen boomgaard.

Op de website van Landschap Overijssel is meer informatie te vinden, bewaartips voor het fruit en de mogelijkheid tot aanmelden: www.landschapoverijssel.nl/activiteiten

Reacties

Cookieinstellingen