Alzheimercafé over de dementievriendelijke omgeving

Samen dementievriendelijk.
Samen dementievriendelijk.
Foto: Eigen foto

Hoogeveen – Alzheimer Hoogeveen houdt donderdag 1 september een presentatie over het dementievriendelijk maken van de omgeving. Twee opgeleide trainers van Samen Dementievriendelijk vertellen over het programma ‘Dementievriendelijk’.

Zij laten op een interactieve manier zien hoe signalen van dementie kunnen worden herkend en hoe je goed kunt omgaan met mensen met dementie. Dat doen zij aan de hand van filmpjes en voorbeelden. In de presentatie komen meerder punten naar voren, zoals het Programma Samen Dementievriendelijk, hoe belangrijk het is dat mensen dementie herkennen, de GOED-methode van Samen Dementievriendelijk, een dementievriendelijke gemeente en themabijeenkomsten voor verenigingen.

De bijeenkomst van Alzheimercafé Hoogeveen is van 19.30 tot 21.00 uur in Het Oor, Van Goghlaan 7 in Hoogeveen. Toegang is gratis. Aanvullende informatie 06-53400808.

Impact van dementie

Het aantal mensen met dementie stijgt. In Nederland leven naar schatting 290.000 mensen met dementie. Omdat we steeds ouder worden, stijgt dat aantal in 2040 naar ruim een half miljoen. Mensen leven gemiddeld 6,5 jaar met dementie. Het grootste deel daarvan woont zij thuis. We komen hen tegen op ons werk, in onze vereniging en in de buurt. We willen Nederlanders bewust maken van de impact van dementie op de samenleving. Het helpt als mensen dementie niet alleen herkennen, maar vervolgens ook iets kunnen betekenen voor iemand met dementie of een mantelzorger, zodat zij zo lang mogelijk mee kunnen blijven doen.

Reacties

Cookieinstellingen