Excursie met Natuurvereniging Zuidwolde naar het Vechtdal  

IJsvogel.
IJsvogel.
Foto: Pixabay / Timo Schlüter

Zuidwolde – Natuurvereniging Zuidwolde gaat zaterdag 3 september op excursie naar het Vechtdal. Onder leiding van Edwin de Weerd, zo ongeveer de beste natuurkenner die de vereniging heeft, wordt een onbekend deel van het Vechtdal bezocht.

Het is een gebied waar stukken bos en oude zandstuifruggen elkaar afwisselen langs de oever van de rivier. Er is een gevarieerde begroeiing die mede in stand wordt gehouden door begrazing met koeien.

Landschappelijk is het een schitterend gebied, hier en daar afgewisseld met ouderwets productiebos. Er zijn verschillende natuurherstelprojecten uitgevoerd. Er is een bijzondere plantengroei met veel soorten insecten en onder meer kans om de Sleedoornpage te spotten. Wellicht laat de IJsvogel zich zien, of een late Grauwe klauwier. Het zou niet verrassen als de eerste paddenstoelen te zien zijn, want dat is waarom het gebied zo bekend is.

Vertrek is om 9.00 uur vanaf parkeerterrein bij Tonckenshuys, de verwachting is dat iedereen  uiterlijk om 16.00 uur weer terug is. Advies is om zelf brood mee te nemen. Voor koffie en thee wordt gezorgd. Aanmelden vooraf via [email protected]

Reacties

Cookieinstellingen