Laatste Boerendrokte bij Museumboerderij De Karstenhoeve

Boerendrokte.
Boerendrokte.
Foto: Artizzl Media / Peter Nefkens

Ruinerwold Met de maand september zo langzamerhand in zicht, dus het einde van de zomervakantie, komt ook de derde aflevering van Boerendrokte eraan. Zaterdag 3 september van 11.00 tot 16.00 uur spelen de emoties hoog op bij de familie Karsten. Totaal onverwacht is schoondochter Sophie niet van één baby bevallen maar van twee. En dat wordt even schakelen voor de familie.

Als dan een nicht van de familie, zonder medeweten van vrouw Karsten, ongevraagd de verzorging van de kleintjes op een eigenzinnige manier overneemt, laat de uitkomst zich al raden. Daar komt dan ook nog al het kraambezoek met al hun (goedbedoelde) tips en cadeaus bij. Vrouw Karsten heeft er de handen vol aan, schoondochter Sophie vindt het allemaal prima zo in het kraambed.

Hoofdknecht

Dan is de oogst ook binnen en dat betekent dus hard werken voor de knechten die moeten dorsen met de vlegel. Met paard en wagen wordt alles aan- en afgevoerd. De hoofdknecht heeft het regelmatig in het garen met een knecht, zelfs zo erg dat boer Karsten in moet grijpen. Natuurlijk gaan ook alle ‘gewone’ werkzaamheden door, zoals wassen, strijken en wecken en komt de slager langs.

Er valt genoeg te beleven en te zien hoe het eraan toe ging op deze boerderij een eeuw geleden. Vanaf 11.00 uur bij Museumboerderij De Karstenhoeve, Dokter Larijweg 21, Ruinerwold.

Reacties

Cookieinstellingen