OnsKinderTheaterfestival in de Wijk in plantsoen Willem Koopsweg

Foto van vorig jaar: gezellig dus.
Foto van vorig jaar: gezellig dus.
Foto: Benny Spin

De Wijk –  Op zaterdag 20 augustus zal het tweede Ons Kindertheater Festival plaatsvinden in De Wijk. Het thema is: Kijken, Luisteren en vooral Doen! Het programma is gericht op kinderen/jeugd, maar is voor iedereen toegankelijk en  het meemaken waard.

Een paar bekenden van vorig jaar zijn opnieuw van de partij. Zoals Kindercircus Okidoki die twee voorstellingen zal geven en een aantal workshops zal verzorgen. De Circusknecht, met zijn geheel zelfgemaakte bakfietsdraaimolen, die hij begeleidt met trekharmonicamuziek is er dit keer ook weer bij.

Programma

Ruth Bouwmeester van ‘Ruth’s Theater Hut’gaf vorig jaar theaterworkshops en komt dit jaar met een eigen voorstelling van uit haar verbouwde caravan, gevolgd door workshops. Het Rumi Kunst Instituut uit Rotterdam is voor het eerst in Drenthe. Papier marmeren zal gedemonstreerd worden  en kan worden uitgeprobeerd. Zelfs toenmalig Koningin Beatrix is een keer bij hen komen kijken bij een demonstratie.

Akira Matsumodo is een veelzijdig kunstenaar, keramiek, Japans papier maken, papier versieren, vogels vouwen…. maar in Ons Kindertheater komt hij laten zien en vertellen over papier dat uit melkpakken komt, waar je weer nieuw papier van kan scheppen. Versieren met gedroogde bloemetjes, letters indrukken bijvoorbeeld. Apal Appa komt, en zal muziekvoorstellingen geven, en workshops, op djembé.

Informatie

Verder kan er geverfd, getekend, grote bellen geblazen worden, en is een café voor wat drinken en eten. Limonade is gratis. En de entree ook. Meer informatie over Ons Kindertheater is te vinden op Facebook en Instagram. Locatie: tweede plantsoen van de Willem Koopsweg in De Wijk. Tijd: 13.00-17.00 uur

Reacties

Cookieinstellingen